Cel mai delicios ardei murat, aromat și gustos pentru iarnă! Perfect pentru orice fel de ciorbe/supe sau carne și completează minunat preparatul tău preferat! Se păstrează la temperatura camerei, ceea ce este un mare plus – nu trebuie sa tineti borcanele neaparat in camara!
Pentru 2 borcane de 450 ml avem nevoie de:
- Ardei iute – 500 gr. (Am 250 g fiecare de roșu și verde)
În fiecare borcan:
- Usturoi – 3 catei
- Frunze de țelină – 1 crenguță
- Coriandru – 15 mazăre
Pentru marinata:
- Oțet de mere – 250 ml.
- Oțet 9% – 250 ml.
- Miere – 2 linguri.
- Sare – 0,5 linguri.
Mod de preparare pas cu pas:
Tăiați ardeiul iute în inele – eu am folosit ardei rosu si verde pentru ca arata mult mai frumos in borcan, dar puteti folosi orice tip de ardei aveti la indemana.
Mai întâi, puneți frunze de țelină în fiecare borcan.
Apoi, usturoiul taiat felii și coriandrul tocat.
Puneti ardeiul în straturi, alternând roșu și verde (dacă aveți o culoare, atunci puneti-l cat mai inghesuit).
Adăugați mai mult usturoi deasupra.
Pentru marinată, amestecați oțet de mere și oțet 9%, adăugați sare și miere. Se amestecă bine până când ingredientele se dizolvă.
Umpleți borcanele cu marinată până la sus și strangeti capacele.
Depozitați la temperatura camerei. Reteta este verificata, totul este în regulă cu ardeiul iute chiar și după un an!
Recomand să nu deschideți borcanul mai devreme de o lună dupa ce i-ati pus la murat! În acest timp, ardeiul se va marina bine și gustul va fi ireal de bun!