Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Murături

Ardei gras copt, cu usturoi, pentru iarnă: o rețetă simplă, foarte gustoasă

Ardei cu usturoi la borcan

Gătitul de ardei copți pentru iarnă este o plăcere: rapid și ușor. Drept urmare, obțineți o gustare parfumată și foarte gustoasă, care se potrivește bine cu orice fel de mâncare – cartofi, orez, kebab.

Cea mai „dificilă” parte a acestei rețete este să prăjiți ardeii, iar restul este o chestiune de literalmente câteva minute.

Daca aveti posibilitatea sa coaceti ardeii la gratar (cu carbuni) rezultatul va fi mult mai bun (doar ca va trebui sa adaugati 1 lingura de ulei/borcan). Eu am prajit ardeii in ulei pentru ca nu am avut posibilitatea sa ii fac la carbuni. Daca voi puteti face asta e si mai bine.

Ingrediente: pentru un borcan de 500 ml

  • ardei gras – 3-4 buc.
  • zahăr – 1 lingură
  • sare – 1 lingura
  • piper negru boabe – 3-4 buc.
  • usturoi – 1 catel
  • oțet (9%) – 2 linguri

Preparare:

Spălăm ardeiul iar culoarea acestuia nu contează, poți folosi si rosu, galben sau verde – va arata foarte bine in borcan.

Se toarnă ulei în tigaie, se încălzește și se pune ardeii. Este de dorit să îi uscați astfel încât să stropeasca foarte tare uleiul.

Prăjiți ardeiul la foc mediu, întorcându-i constant. Ar trebui să devină moale, dar în același timp să nu se destrame și să-și păstreze forma. Deocamdată, transferați ardeiul finit pe o farfurie.

De obicei, pun 3-4 ardei într-un borcan de jumătate de litru, bineînțeles, depinde de mărimea lui, daca ardeii sunt mai mici, pot încăpea 5 bucăți per borcan. (curatati ardeiul de coaja)

Vinete picante la borcan

Vinete picante cu legume, conservate la borcan: cea mai bună alegere!

Compot de prune

Compot de prune pentru iarnă: 2 rețete deosebite

Ardei marinati in ulei

Ardei în marinată de ulei: folosesc de mulți ani această rețetă

Mere murate

Mere murate cu fâșii de morcovi: o gustare delicioasă și bună

Varza murata cu lamaie

Varză murată cu lămâie: o gustare delicioasă

Prune murate cu usturoi

Prune murate, cu usturoi: am rămas uimită când am gustat acest preparat. Foarte bun!

Pe fundul fiecărui borcan, turnați 1 lingură zahăr, 1 linguriță sare, punem un catel de usturoi (se poate taia felii) si cateva boabe de piper negru.

Apoi punem ardeii in borcane – dupa sterilizare vor scadea in dimensiune si borcanele nu vor fi pline, asa ca am pus ardeii strans in borcane. Acum acoperiți borcanele cu capace, dar nu le înșurubați.

Ardei cu usturoi la borcan Luăm o oala mare, o punem pe aragaz. Puneți un șervețel de pânză sau un prosop mic pe fundul oalei. Turnăm apă, o încălzim și punem conservele.

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă

Atenție la cantitatea de apă, aceasta ar trebui să ajungă pana la „umerii” borcanelor, în niciun caz nu trebuie să intre înăuntru. Sterilizați borcanele cu ardei timp de 15 minute.

Apoi le scoatem cu grijă și le punem pe un prosop. Scoateți capacul și turnați 2 linguri 9% oțet, strangeti foarte bine capacele.

Soacra mea conserva asa ardeiul prăjit pentru iarnă în fiecare an și încearcă să facă cât mai mult, pentru că este cel care se mănâncă primul și toată lumea pur și simplu îl adoră.

Întoarcem conservele cu susul în jos și le învelim în ceva cald. Le lasam in aceasta forma pana se racesc complet.

Vă recomand cu căldură să încercați această gustare de iarnă, sunt sigură că o să vă placă și vouă!

Share584Pin131
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Turte pufoase si moi, la tigaie
Rețete de Post

Turte DE POST, pufoase și moi, făcute la tigaie: rapide și foarte bune

Prajitura pufoasa cu crema de vanilie
Prăjituri

Cea mai bună prăjitură cu crema de vanilie și lămâie din lume. Pur și simplu se topește în gură.

Batoane pufoase cu mar
Desert

Batoane pufoase și aromate, cu mere: un desert gata în 10 minute!

Pizza cu blat din felii de paine
Paste si Pizza

Pizza fără aluat: cu blat de pâine. Un preparat delicios și foarte rapid

Carnati de casa cu carne de porc
Rețete Delicioase

Cârnați de casă, din carne de porc: 2 rețete de cârnați fragezi și suculenți

Ficat de vita la tigaie
Rețete Delicioase

Ficat de vită cu legume, la tigaie: foarte moale, fraged și gustos

Chec DE POST cu Morcovi – Este un DELICIU Pufos și Foarte Aromat
Rețete de Post

Chec DE POST cu Morcovi – Este un DELICIU Pufos și Foarte Aromat

CIORBĂ de PERIȘOARE de POST – Este delicioasă. Trebuie să o încerci!
Ciorbe și Supe

CIORBĂ de PERIȘOARE de POST – Este delicioasă. Trebuie să o încerci!

Remediu pentru CURĂȚAREA ARTERELOR – Ai nevoie de ghimbir, lămâie și usturoi
Sănătate

Remediu pentru CURĂȚAREA ARTERELOR – Ai nevoie de ghimbir, lămâie și usturoi

SOMNIFER NATURAL –  Bea această BĂUTURĂ cu 1 oră ÎNAINTE de CULCARE și vei dormi mai bine
Sănătate

SOMNIFER NATURAL – Bea această BĂUTURĂ cu 1 oră ÎNAINTE de CULCARE și vei dormi mai bine

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă