Pui cu usturoi și mămăliguță – Te lingi pe degete la propriu de cât de bună e mancarica asta de pui. Aceasta este una dintre retetele mele favorite.
Daca va place carnea de pui, iar cand auziti de usturoi nu strambati din nas, atunci, sigur este o reteta potrivita si pentru voi.
Ingredientele de care avem nevoie:
- 1 piept de pui sau pulpe (recomand pieptul si daca se poate, sa fie pui de casa)
- 1 ceapa alba
- 1 ardei gras rosu
- 2 rosii sau bulion
- 5 catei de usturoi
- cimbru
- marar
- sare, piper
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Se spala carnea si se taie bucati mai mici. Se pune la fiert si se spumeaza de cate ori este nevoie. Ceapa si ardeiul se taie marunt si se adauga peste carne. Se lasa sa fiarba apoi se adauga rosia taiata.
Cand e fiarta carnea se adauga usturoiul pisat, cimbrul si mararul. Se potriveste de sare si piper. Daca este prea subtire se poate ingrosa cu o lingura de faina. Se serveste cu mamaliguta.
Va dorim Pofta Buna si daca v-a placut, nu uitati sa dati un share.