Pentru ca v-am prezentat un chec delicios cu portocale, m-am gandit ca ar fi bine sa va prezint si o reteta de prajitura cu lamaie, de post. Este rapid de preparat, foarte gustoasa si racoritoare.
Ingrediente necesare:
- 1 cana de zahar, 5 linguri de ulei, 1 lingurita de bicarbonat
- 1 cana jumatate de faina, putina sare
- Putin otet, esenta de vanilie
- 1 cana de apa, 1 lamaie mai mare
Este important sa folositi aceeasi cana pentru a masura ingredientele.
Mod de preparare:
- Se rade coaja de lamaie – doar partea galbena, Daca o veti rade si pe cea alba, prajitura va fi amaruie si mai apoi opareste coaja rasa de lamaie
- Intr-un bol se amesteca faina cernuta, sucul de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, apa, bicarbonatul stins cu otet si putina sare
- Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena, ca pentru un chec
- Se pune amestecul obtinut intr-o tava si se pune la cuptor pentru 35 – 40 de minute la 170 grade
Se scoate la racit si se pudreaza cu zahar si putina coaja de lamaie. Puteti face chiar si o glazura cu zahar pudra si apa. Arata minunat!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
Pofta buna!