publicitate

Prăjiturice de cafea sunt extrem de aromate si bune si chiar perfecte pentru mesele de sarbatoare. Reteta de astazi este una usoara iar rezultatul este unul extrem de bun, cremos și fin.

Ingrediente pentru blat:

  • 175 gr de zahar (fin), 3 oua
  • 175 gr de unt, 175 gr de faina
  • 1 plic de praf de copt,  1/3 de cana de nuci macinate
  • 2 lingurite de ness dizolvate in apă

Ingrediente pentru crema:

  • 300 ml de frisca lichida sau smantana pentru frisca
  • 1 lingura de zahar pudra, 2 lingurite de ness (dizolvate in apa fierbinte)
publicitate

Modul de preparare:

Inainte de toate trebuie sa punem cuptorul la preincalzit – 180 grade si trecem la pregatirea blatului. Untul se mixeaza foarte bine cu zaharul fin pana devine cremos si aerat. Separat, in alt bol, se bat ouale si cand isi dubleaza volumul se toarna, treptat, peste unt. De fiecare data cand adaugati din compozitie, se amesteca foarte bine cu un tel. La final, se adauga nessul dizolvat in cele 2 lingurite de apa fierbinte.

In acel amestec, se pune faina cernuta cu praful de copt, nuca macinata si se amesteca pana la omogenizare. Din aceasta compozitie trebuie sa obtineti 2 blaturi – trebuie sa impartiti compozitia si sa coaceti blaturile separat, intr-o tava rotunda cu pereti detasabili.

Blaturile se coc timp de 20-25 de minute si se verifica cu o scobitoare daca este gata sau nu. Se scot din cuptor si se lasa la racit.

Pregatirea cremei – se mixeaza foarte bine frisca (trebuie sa fie rece, de la frigider, neaparat) si se adauga zaharul. Se adauga amestecul de ness si mixeaza din nou.

Montarea tortului – se pune primul blat – crema – blat – crema.

Se pune la frigider macar 2 ore si mai apoi se poate portiona.

Pofta buna!

publicitate