publicitate

Ingrediente:

Pentru blat:

6 oua
1 plic de vanilie
150 g zahar praf
150 g nuca prajita si macinata
35 g faina
1 praf de copt
1-2 linguri de zeama de lamaie

publicitate

Pentru crema:

250 g unt
200 g zahar praf
3 plicuri de cafea nes
2 galbenusuri
75 g nuca prajita si macinata sau taiata in bucati mici

Pentru glazura:

ganache de ciocolata si jumatati de nuci

Preparare:

Se prajesc nucile in cuptor (10-15 min la 185º) si se macina. Se lasa cateva intregi pentru decorat.

  • Se separa albusurile si se bat cu zaharul praf si cu cel vanilat. Se incorporeaza galbenusurile, praful de copt stins in zeama de lamaie si pe urma faina putin cate putin. La urma se adauga nuca macinata. Se toarna compozitia intr-o tava in care s-a pus hartie vegetala si se da la cuptor, 20-30 min la 185º (sa treaca testul scobitorii).
  • Se scoate si se lasa sa se raceasca.
  • Se prepara crema: se amesteca untul cu zaharul praf, se adauga cafeaua si galbenusurile si pe urma nucile macinate sau zdrobite.
  • Se intinde peste blatul rece, se acopera cu ganache de ciocolata si se decoreaza cu jumatati de nuci.
  • Se pune la frigider pana se intareste.
publicitate