publicitate

Ingrediente:

Pentru aluat:

250 ml lapte cald
2 oua
100 g zahar
30 g margarina
500 g faina alba
7 g de drojdie uscata
3 g sare
esenta de lamaie sau rom

publicitate

Pentru umplutura:

150 g nuci macinate
60 g zahar
2-3 linguri de lapte

Pentru glasat:

1 ou

Preparare:

  • Se pun ingredientele pentru aluat in cuva de la masina de paine si se selecteaza programul de framantat si dospit (1ora 30min).
  • Se amesteca nuca macinata cu zaharul si pe urma cu laptele.
  • Se scoate aluatul pe o suprafata unsa cu ulei si se intinde (aprox. 1 cm de grosime). Se pune nuca, se ruleaza si se taie in 6 bucati.
  • Se tapeteaza cu hartie vegetala o tava rotunda cu pereti detasabili de 22 cm de diametru.
  • Se asaza bucatile de aluat in tava cu taietura in sus, una in mijloc si restul imprejur, lasand un mic spatiu intre ele.
  • Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa 30 minute intr-un loc cald si ferit de curenti.
  • Se unge cu ou batut si se pune in cuptorul preincalzit.
  • Se coace cca 20 minute la 190ºC. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
publicitate