publicitate

Cu putina creativitate si putin efort, am reusit sa pun pe masa un desert fantastic. Copiii mei au fost tare incantati. Insa, trebuie sa recunosc nici eu nu am putut rezista tentatiei de a gusta acest tort.

Ingrediente pentru blat:

  • 6 oua, 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte, 6 linguri faina
  • 6 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 100 ml lapte cu ciocolata (pentru insiroparea blatului)

Ingrediente pentru crema:

  • 300 ml smantana dulce, 400 gr smantana
  • 100 gr zahar pudra, 2 pliculete zahar vanilat
  • Cateva picaturi de suc de lamaie
publicitate

Ingrediente pentru topping de ciocolata:

  • 100 gr ciocolata, 50 gr unt
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri zahar pudra
  • Frisca, portocale, ciocolata rasa (pentru decor)

Mod de preparare:

Bate ouale cu zaharul, apoi adauga laptele, faina de grau, praful de copt si cacaoa. Amesteca bine pentru a se combina ingredientele. Toarna aluatul obtinut intr-o tava.

Baga tava in cuptorul preincalzit la 180 grade. Cand blatul se desprinde cu usurinta de pe marginile tavii inseamna ca s-a copt. Lasa-l sa se raceasca, apoi taie-l in doua, pe orizontala. Insiropeaza blatul cu lapte cu ciocolata.

Batem smantana dulce cu zaharul, zaharul vanilat si sucul de lamaie, apoi adauga smantana. Amsesteca bine. Intinde jumatate din crema pe blatul insiropat.

Topeste ciocolata si untul la bain-marie. Adauga apa si zahar si amesteca pana obtii un topping de ciocolata. Toarna toppingul peste crema.

Pune blatul la frigider aproximativ 10 minute, apoi scoate-l si toarna restul de crema deasupra. Acopera cu cel de-al doilea blat. Decoreaza tortul cu frisca, ciocolata rasa si portocala.

Lasa tortul la frigider pentru cateva ore, apoi taie-l felii si serveste-l impreuna cu cei dragi. Pofta buna!

publicitate