
publicitate
Aveți nevoie de:
Pentru blat:
- 285 grame ( câte 95 grame pentru fiecare blat) făină
- 105 grame (35 grame pentru fiecare blat) amidon de porumb
- 1,5 linguriţe (1/2 linguriţă pentru fiecare blat) bicarbonat de sodiu
- 1,5 linguriţe (1/2 linguriţă pentru fiecare blat) sare de lămâie
- 3 ouă (un ou pentru fiecare blat)
- 300 grame zahăr ( câte 100 grame pentru fiecare blat)
- smântână de 15-20 % grăsime ( câte 100 grame pentru fiecare blat)
- 15 grame gelatină
- 100 grame apă
- 200 ml frişcă 30% grăsime
- 200 grame zahăr pudră
Pentru crema fiartă:
publicitate
- 40 ml apă
- sare de lămâie
- 130 grame zahăr
- 80 grame albuş de ou
- 8 grame zahăr vanilat
Pentru glazura de ciocolată:
- 100 grame ciocolată neagră
- 80 ml frişcă 15%
Pentru flori:
- 2/3 pahar de zahăr
- 2 pahare apă
- 3 mere
- colorant alimentar
Cum se prepară această rețetă?
- Cernem într-un bol 95 grame de făină.
- Adăugăm 35 g de amidon de porumb, jumătate de linguriţă de bicarbonat şi jumătate linguriţă de sare de lămâie. Amestecăm bine.
- Într-un alt bol, spargem un ou. Îl mixăm cu 100 grame de zahăr.
- Se mixează până obţinem o spumă densă.
- Adăugăm smântâna şi iarăşi amestecăm.
- Adăugăm făină în catităţi mici.
- La final, adăugăm 60 grame mac.
- Amestecăm bine.
- Turnăm aluatul întro formă cu diametrul de 21 cm, acoperită cu hârtie de copt.
- Se coace la temperatura de 180 grade, timp de 20 minute.
- Blatul copt se scoate din formă şi se lasă se se răcească pe grill.
- Procedăm la fel cu încă 2 blaturi, doar că în loc de mac adăugăm prune uscate şi stafide.
Pregătim siropul:
- Într-o oală adăugăm zahăr şi apă şi fierbem la foc mic.
- După ce se răceşte adăugăm 50 grame de lichior.
Pregătim crema:
- Turnăm peste 50 grame de gelatină, 100 grame apă.
- Într-un bol amestecăm 200 ml frişca rece, smântâna şi zahăr pudră.
- Topim gelatina la foc mic si o adăugăm peste cremă.
- Primul blat va fi cel cu prune, tapetat cu sirop de zahăr. Turnăm peste el jumătate din crema obținută .
- Următorul strat va fi blatul din mac. Adăugăm toată crema.
- Tapetăm cu sirop de zahăr blatul cu stafide şi il așezăm pe deasupra cu partea tăiată în jos.
- Acoperim cu o folie alimentară si se lasă la frigider 6 ore.
Pregătim crema fiartă pentru decor.
- Într-o oală turnăm 40 ml apă, un pic de sare de lămâie şi 130 grame de zahăr.
- Când temperatura ajunge la 100 grade, mixăm 80 grame albuş de ou cu zahăr vanilat până obţinem o spumă densă.
- La temperatura de 120 grade turnăm siropul obţinut peste albuş.
- Amestecăm la început la viteză mică apoi mărim treptat viteza până obţinem o cremă care îşi păstrează forma.
- Cu crema obţinută tapetăm tortul pe deasupra şi pe margini.
Pregătim glazura de ciocolată.
- Într-un bol uscat mărunţim 100 grame ciocolată neagră şi adăugăm 100 ml frişca rece.
- Încălzim în cuptorul cu microunde, amestecând permanent, până se topeşte ciocolata.
- Punem glazura într-o pungă de patiserie decorăm tortul.
Facem trandafiri din mere.
- Într-o oala, turnăm 80 g zahăr şi un pahar cu apă. Punem siropul de zahăr la foc mediu.
- Tăiem merele în felii foarte subţiri.
- Adăugaţi colorant alimentar în siropul de zahăr.
- Scufundăm feliile de măr în sirop una câte una.
- Le fierbem 2-3 minute.
- Formăm din feliile de mere trandafiri.
- Pentru frunze, procedăm exact la fel, doar adăugăm colorant alimentar verde.
Poftă bună!
publicitate