publicitate

Saptamana trecuta a fost ziua de nastere a mamei mele. Mi-am dorit sa-i fac o surpriza, asa ca i-am pregatit un tort delicios cu cirese. Mama mea a fost tare incantata de tortul Padurea Neagra, preparat special pentru ea. Iti recomand sa-l incerci si tu. Este foarte gustos.

Ingrediente pentru blatul de cacao:

  • 5 oua
  • 2 linguri cacao, 2 linguri amidon de porumb
  • 200 gr faina de grau, 200 gr zahar
  • 5 linguri apa fierbinte, un varf de sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 700 ml compot de cirese fara samburi
  • 25 ml palinca de cirese
  • Esenta de migdale
  • 40 gr amidon
publicitate

In plus:

  • 900 ml smantana lichida pentru frisca
  • 4 pliculete intaritor de frisca
  • Ciocolata rasa
  • Palinca de cirese (pentru insiropat)

Mod de preparare:

Pregatim, pentru inceput, blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare. Intr-un alt bol, amestecam galbenusurile cu zaharul. Reducem viteza mixerului si adaugam treptat apa fierbinte si faina de grau amestecata cu amidonul si cacaoa.

Adaugam apoi albusurile batute. Turnam aluatul intr-o tava rotunda cu diametru de 22 cm si-l coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de aproximativ 40 de minute.Pregatim acum umplutura de cirese. Punem deoparte o mana de cirese, pentru decor. Punem sucul din compot si ciresele ramase intr-o cratita. Le dam intr-un clocot. Adaugam amidonul in ciresele din cratita si gatim pana obtinem un piure gros.

Aduagam 25 ml palinca de cirese si cateva picaturi de esenta de migdale. Lasam amestecul sa se raceasca. Amestecam ocazional.

Taiem blatul rece in 3, pe orizontala. Insiropam unul din cele trei blaturi cu palinca de cirese. Deasupra turnam umplutura de cirese. O intindem unfiform.

Amestecam 500 ml smantana lichida cu 2 pliculete de intaritor si batem cu mixerul pana obtinem o frisca ferma. Intindem jumatate din frisca peste blatul insiropat.

Adaugam cel de-al doilea blat. Insiropam blatul cu palinca de cirese si-l acoperim cu frisca ramasa. Acoperim cu ultimul blat. Il insiropam si pe acesta.Batem acum si smantana lichida care ne-a mai ramas cu celelalte 2 pliculete de intaritor. Amestecam pana obtinem o frisca ferma. Intindem frisca (mai lasam putina frisca pentru decor) peste ultimul blat. Decoram tortul cu ciocolata rasa, frisca si cirese. Punem tortul la frigider pentru cateva ore, dupa care il putem taia si servi. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate