publicitate

Ingrediente aluat:

  • 1-2 linguri zahăr
  • 2-3 linguri făină
  • 4 ouă
  • 50 ml coniac
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță oțet
  • 100 g miez de nucă sau alune
  • 4 linguri miere
  • 1/2 linguriță zahăr vanilat

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 g unt
  • 300 g lapte condensat fiert
  • 100 g miez de nucă prăjit
  • miez de nucă și ciocolată neagră

Mod de preparare:

publicitate

1. Într-un bol adânc, batem ouăle cu zahăr până la omogenizare. Adăugăm mierea, coniacul, zahărul vanilat și amestecăm bine.

2. Adăugăm făina cernută și amestecăm constant. Adăugăm bicarbonatul de sodiu stins în oțet și mixăm bine.

3. Mărunțim miezul de nucă cu ajutorul unui blender. În aluat, adăugăm jumătate din cantitatea de nucă și mixăm bine. Nucă rămasă o adăugăm în cremă.

4. Turnăm jumătate din cantitatea de aluat într-o tavă de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade până când este gata. Verificăm cu o scobitoare dacă blatul este copt. Procedăm la fel cu aluatul rămas.

5. După ce s-au răcit, tăiem blaturile în 2 straturi egale.

6. Pentru cremă, batem untul cu laptele condensat, cu ajutorul unui blender. Adăugăm miezul de nucă mărunțit și mixăm bine până la omogenizare. Punem crema la frigider pentru 5-10 minute.

7. Însiropăm fiecare blat în ceai negru, tapetăm cu cremă și formăm tortul.

8. Decorăm cu miez de nucă mărunțit și ciocolată neagră. Punem tortul la frigider pentru 2-3 ore.

Poftă mare!

publicitate