publicitate

Daca vrei sa prepari un tort delicios si interesant, incearca aceasta reteta. Tortul Musuroi de cartita are un gust deosebit. Il poti prepara chiar acum, deoarece reteta este destul de simpla.

Ingrediente pentru blat:

  • 2 cani faina, 3 oua
  • 1 cana zahar, jumatate cana lapte
  • 1/2 cana ulei, 1 lingura praf de copt
  • 1 lingura zahar vanilat, 3 linguri cacao

Ingrediente pentru crema:

  • 3 cani lapte, 3 linguri amidon
  • 3 linguri faina, 1 lingura extact de vanilie
  • 1 lingura unt, jumatate cana zahar
  • 80 gr ciocolata, 200 ml smantana dulce pentru frisca
publicitate

Mod de preparare:

Amestecam ouale cu zaharul foarte bine pana cand zaharul se topeste. Adaugam lapte, ulei, zaharul vanilat si continuam sa amestecam. Adaugam jumatate din cantitatea de faina, praful de copt si caocao. Adaugam restul de faina si amestecam bine.

Turnam aluatul obtinut intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt. Coacem aluatul aproximativ 25 de minute la o temperatura de 180 grade. Dupa ce blatul s-a copt, il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca.

Folosind un cutit sau o furculita, scobim mijlocul blatului. Punem bananele in aceasta scobitura.

Pregatim crema. Amestecam faina, zaharul si amidonul cu jumatate de cana de lapte. Restul de lapte il punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam amestecul de faina. Amestecam pana obtinem o budinca groasa. Luam budinca de pe foc si o lasam la racit.

Batem untul cu mixerul si il adaugam in crema rece. Adaugam extractul de vanilie si amestecam bine. Batem smantana dulce cu mixerul pana obtinem o frisca ferma si o adaugam in crema. Amestecam bine.

Maruntim ciocolata intr-un blender si o adaugam in crema. Turnam crema peste banane. Intindem crema uniform. Maruntim aluatul ramas si il presaram peste crema. Punem tortul la frigider pentru cateva ore, dupa care il putem taia si servi. Pofta buna!

publicitate