
Tort Fulgușor de nea, o prăjitură fină și originală – Mai bun decât Albă ca Zăpada? Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 440 g făină
- 240 g zahăr
- 4 ouă
- 60 g unt
- 2 lingurițe praf de copt
- sare
- 600 ml frișcă
- cremă de brânză
- 320 g smântână
- 200 g ciocolată albă
- 200 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
- Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul și sarea și amestecăm bine. Treptat, adăugăm făina și praful de copt. Amestecăm bine până la omogenizare.
- Adăugăm untul și frământăm până obținem un aluat moale și omogen.
- Tăiem aluatul în 6 părți egale. Întindem fiecare bucățică de aluat într-o foaie subțire, pe care o coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 6-7 minute.
- Pentru cremă, turnăm smântâna într-un bol. Adăugăm crema de brânză și amestecăm foarte bine cu ajutorul unui mixer. Adăugăm ciocolata topită și fulgii de cocos.
- Într-un bol separat, batem frișca câteva minute. O încorporăm treptat în crema pregătită anterior. Amestecăm bine până la omogenizare.
- Pentru a forma tortul, tapetăm un blat cu 2-3 linguri de cremă. Pe deasupra, adăugăm următorul blat și procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.
Decorăm cu fulgi de cocos și punem tortul la frigider pentru 2-3 ore.
Să îl savurați cu drag – Poftă bună!
Încearcă și… Tort polonez Karpatka – Prăjitura ecler de care te vei îndrăgosti iremediabil
Ingrediente pentru aluat:
- 400 ml apă
- 200 ml lapte
- 280 g făină
- 8 ouă
- 160 g unt
- 1 linguriță sare
- 30 g fulgi migdale
Ingrediente pentru cremă:
- 1200 ml lapte
- 300 g zahăr
- 120 g amidon
- 4 ouă
- 5 g vanilie
- 400 g unt
Mod de preparare:
- Pentru aluat, punem laptele la fiert. Adăugăm untul, sarea și apa. Amestecăm bine până la omogenizare. Când a început să fiarbă, luam amestecul de pe foc.
- Turnăm compoziția într-un bol. Treptat, adăugăm făina cernută și amestecăm foarte bine.
- Adăugăm ouăle și amestecăm foarte bine cu ajutorul unui mixer.
- Împărțim aluatul pregătit anterior, în 2 părți egale. O parte o așezăm într-o tavă de copt. Pe deasupra, adăugăm migdale și coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 30 de minute. Procedăm la fel și cu a 2-a jumătate de blat, doar ca nu folosim migdale. Lăsăm blaturile să se răcească pe un gril.
- Pentru cremă, punem la fiert 800 ml de lapte.
- Într-un bol separat, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, amidonul și laptele rămas. Mixăm bine până la omogenizare.
- Turnăm jumătate din laptele fiert și amestecăm bine. După ce am obținut o cremă omogenă, adăugăm laptele rămas și punem amestecul la fiert la foc mic. Amestecăm energic până când obținem o cremă densă. La final, luam crema de pe foc și adăugăm untul topit.
- Pentru a monta tortul, tapetăm blatul ce nu are migdale, cu toată crema pregătită anterior. Pe deasupra, adăugăm blatul cu migdale și punem tortul la frigider pentru 2-3 ore.
Savurați cu drag – Poftă bună!