Deliciul suprem!
Ingrediente pentru o tavă de 24 cm:
Pentru blaturi:
- 10 albușuri de ou
- 350 g zahăr
- 300 g nuci măcinate
- 100 g făină
Pentru cremă:
- 1 plic budincă de vanilie (sau cremă de casă)
- 400 ml lapte
- 100 g zahăr
- 150 g nuci măcinate
- 200 ml frișcă lichidă
- 1 lingură esență de rom
- 1 plic gelatină expres (instant)
Pentru decorare:
- 100 g ciocolată albă
- 50 g ciocolată cu lapte
- 200 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Batem spumă tare albușurile cu zahărul. Amestecăm apoi, cu grijă, cu făina și nucile.
Coacem, rând pe rând, 5 blaturi, la 200 grade Celsius, câte 10 minute pentru fiecare blat.
Crema: pregătim budinca (sau crema de casă); batem frișca și o amestecăm cu gelatina, apoi amestecăm cu budinca rece.
Întindem crema între blaturi și pe marginile tortului, apoi decorăm cu nuci măcinate.
Topim și turnăm ciocolata albă peste tort, apoi decorăm cu ciocolata topită (ciocolata cu lapte) și cu frișca bătută spumă…
Savurați cu drag! Poftă bună!