publicitate

Tortul cu 4 creme diferite se prepara foarte usor. Acest desert gustos are o structura cremoasa, fina si se topeste in gura. Poti sa-l prepari pentru o ocazie speciala sau pentru o zi banala de luni.

Ingrediente pentru blat:

  • 6 oua, 6 linguri zahar
  • 12 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina de grau
  • 1 lingura ulei

Ingrediente pentru umplutura:

  • 1.5 litri lapte, 4 linguri faina
  • 3 plicuri budinca de vanilie, 50 gr biscuiti macinati,
  • 500 gr unt, 400 gr zahar pudra
  • 100 gr ciocolata cu lapte, 100 gr nuci macinate
  • 100 gr fulgi nuca de cocos, ciocolata (pentru decor)
publicitate

Mod de preparare:

Pentru a prepara blatul, batem albusurile spuma, adaugam treptat zaharul, galbenusurile, faina, nuca macinata si uleiul. Turnam aluatul intr-o tava de tort cu diametru de 28 cm, tapetata cu hartie de copt.

Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 220 grade. Facem testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua, pe orizontala, astfel incat sa obtinem 2 blaturi.

Acum ne putem ocupa de prepararea cremelor. Fierbem 1.5 litri de lapte cu 3 plicuri de budinca si 4 linguri de faina. Amestecam bine pana obtinem o budinca groasa. Lasam budinca sa se raceasca, amestecand ocazional.

Batem untul cu 400 gr de zahar pudra. Adaugam budinca racita in untul batut. Amestecam bine si impartim crema obtinuta in 4 parti egale.

In prima crema adaugam biscuiti macinati, in cea de-a doua adaugam fulgi de nuca de cocos, in cea de-a treia crema adaugam nuca macinata iar in ultima turnam ciocolata cu lapte topita.

Asezam primul blat pe o tava. Intindem crema de biscuiti deasupra, apoi crema de cocos, crema de nuca si, la final, crema de ciocolata. Decoram tortul dupa propriul plac si presaram ciocolata rasa deasupra.

Punem tortul la frigider pentru cateva ore, apoi il scoatem si il taiem felii. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate