publicitate

Daca iti plac deserturile care se fac rapid, atunci aceasca reteta este pentru tine. Tortul de biscuiti se prepara in cateva minute si nu necesita coacere. Invita-ti prietenii la masa si serveste-i cu o felie de tort de biscuiti.

Ai nevoie de:

  • 185 gr biscuiti cu cacao, 185 gr biscuiti simpli
  • 1 galbenus de ou, 1 lingura zahar vanilat
  • 1.5 cana zahar, 2/3 cana faina de grau, 2 linguri fulgi de cocos
  • 4 pahare lapte, 1 lingura amidon
  • 1 lingura unt, 4 lingurite cacao

Mod de preparare:

publicitate

Amesteca zaharul, faina de grau, amidonul, cacaoa si laptele. Pune amestecul pe aragaz, la foc mediu. Adauga galbenusul de ou si amesteca bine. Adauga untul si zaharul vanilat. Cand amestecul fierbe, ia-l de pe foc si lasa-l sa se raceasca.

Unge fiecare biscuit cu crema. Pune biscuitii cu crema, in picioare, unul langa altul, intr-o tava de chec ingusta. Asaza un biscuite simplu, apoi unul de cacao si tot asa pana umpli tava. Toarna un strat de crema deasupra. Asaza un rand de biscuiti pe orizontala si acopera-i cu crema ramasa.

Acopera tortul cu foilie alimentara si pune-l la rece peste noapte. A doua zi scoate tortul din tava si taie-l felii. Daca iti mai ramane crema poti sa o folosesti pentru a unge marginile tortului. Presara fulgi de nuca de cocos deasupra.

Acest tort este potrivit atat pentru o ocazie speciala cat si pentru o zi banala de sambata. Merge de minune cu o ceasca de cafea sau o cana de ceai. Incearca-l si bucura-te de rezultat. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate