Acasă Desert Tort cu nuci și glazură

Tort cu nuci și glazură

0
Tort cu nuci și glazură

Aveți nevoie de:

  • 2 ouă
  • 250 g zahăr
  • 250 ml chefir
  • 200 g dulceaţă
  • 400 g făină
  • 2 linguriţe bicarbonat de sodiu
  • 400 g smântână
  • zahăr pudră
  • nuci

Mod de pregătire:

  1. Spargem 2 ouă într-un bol şi le batem cu ajutorul unui mixer.
  2. Adăugăm zahărul și amestecăm foarte bine.
  3. Adăugăm 200 g de făină, chefirul și dulceaţa.
  4. Adăugăm 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu, fără oţet. (va interacţiona cu chefirul)
  5. Adăugăm în aluat paharul de făină rămas şi amestecăm cu mixerul.
  6. Turnăm aluatul într-o formă acoperită cu hârtie de copt.
  7. Se coace la temperatura de 180 grade, timp de 20-25 minute.
  8. Tăiem blatul cât timp este călduţ, în 3-4 felii.
  9. Amestecăm smântâna cu zahărul pudră.
  10. Tapetăm foile cu smântâna pregătită anterior..
  11. Decorăm cu nuci mărunțite.

Să o savurați cu plăcere