publicitate

Tortul cu crema de iaurt si glazura de ciocolata este unul dintre preferatele mele. La toate intrunurile de familie, pregatesc acest tort. Este absolut delicios.

Ingrediente pentru aluat:

  • 4 oua, 4 linguri faina de grau
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Unt (pentru uns tava)

Ingrediente pentru crema:

  • 600 ml iaurt natural
  • 300 ml smantana lichida pentru frisca
  • 3 linguri zahar pudra, 2 lingurite zahar vanilat
  • 15 gr gelatina
publicitate

Ingrediente pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 lingurita ulei

Mod de preparare:

Pregatim pentru inceput aluatul. Batem albusurile spuma, apoi adaugam galbenusurile, unul cate unul, si zaharul. La final, adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam bine cu o spatula pentru a combina ingredientele.

Turnam aluatul intr-o tava rotunda, cu diametru de 23 cm, unsa cu unt. Coacem aluatul timp de aproximativ 25 de minute la o temperatura de 180 grade. Dupa ce s-a copt, il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca.

Pregatim crema. Ametecam iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Batem smantana lichida cu mixerul pana obtinem o frisca ferma. Amestecam frisca cu iaurtul. Dizolvam gelatina in putina apa si o adaugam in crema de frisca si iaurt. Amestecam bine.

Intindem crema obtinuta peste blatul rece. Bagam tortul la frigider pentru cel putin 4 ore, timp in care crema se va solidifica.

A doua zi il scoatem din frigider si pregatim glazura. Topim ciocolata neagra si adaugam o lingurita de ulei. Turnam glazura obtinuta peste crema de iaurt. Nivelam frumos cu un cutit.

Punem din nou tortul la frigider pentru cateva ore, dupa care il putem taia si servi. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate