publicitate

Acest tort clasic cu crema de ciocolata si blat suculent este pe placul tuturor. Cremele preparate fara zahar sunt delicioase si se topesc in gura. Tortul arata minunat si este usor de preparat.

Ingrediente pentru blatul de vanilie:

  • 5 oua, 8 linguri faina
  • 7 linguri zahar, 1 pliculet zahar vanilat
  • 4 linguri ulei, 4 linguri apa
  • 3 lingurite praf de copt

Ingrediente pentru blatul de cacao:

  • 5 oua, 8 linguri faina, 7 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vaniliat, 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa, 3 lingurite praf de copt
  • 2 linguri cacao, lapte (pentru insiroparea blatului)
publicitate

Ingrediente pentru crema de ciocolata:

  • 250 ml smantana dulce
  • 400 gr ciocolata cu lapte

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 200 ml smantana dulce
  • 160 gr ciocolata alba

Mod de preparare:

Pentru inceput vom prepara blatul de vanilie. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Intr-un vas separat batem galbenusurile, adaugand treptat zaharul, zaharul vanilat, uleiul, apa si faina cernuta cu praful de copt.

La final adaugam spuma de albusuri in acest amestec, folosind o lingura. Turnam aluatul intr-o tava de tort cu diametru de 30 cm, tapetata cu hartie de copt. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade.

Coacem aluatul pana se desprinde usor de pe marginile tavii. Putem face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt, inainte de a-l scoate din cuptor. Lasam blatul sa se raceasca.

Pentru a prepara blatul de cacao, procedam in acelasi mod. Batem albusurile cu un praf de sare. Separat, batem galbenusurile si adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat, uleiul, apa, faina de grau cernuta cu praful de copt si cacaoa.

Amestecam bine si coacem aluatul in aceeasi tava in care am copt aluatul de vanilie.

Acum putem prepara crema de ciocolata alba. Incalzim 200 ml smantana dulce pentru frisca. Rupem ciocolata alba in bucatele si o punem in smantana dulce incalzita.

Amestecam pana obtinem o crema neteda. Punem crema la frigider peste noapte, pentru a avea suficient timp sa se raceasca. A doua zi, amestecam crema cu mixerul la viteza maxima.

Pentru a prepara crema de cicolata, incalzim 250 ml smantana dulce la foc mic. Adaugam 400 gr ciocolata rupta in bucatele si amestecam bine pana se topeste. Vom obtinem o crema neteda. Punem crema la frigider peste noapte. A doua zi, o amestecam cu mixerul la viteza mare.

Punem blatul de vanilie pe un platou, il insiropam cu lapte si intindem crema de ciocolata deasupra. Adaugam blatul de cacao, il insiropam si il acoperim cu crema de ciocolata alba. Decoram tortul dupa propriul plac. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate