publicitate

Tortul cu capsuni si frisca este atat de bun incat toata lumea vrea sa-l guste. Este aproape imposibil sa gasesti pe cineva caruia sa nu-i placa acest tort. Incearca reteta noastra si surprinde-ti invitatii cu un desert delicios.

Ingrediente pentru blat:

  • 250 gr zahar, 6 oua
  • 125 gr unt topit, 250 gr faina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 200 gr gem de coacaze

Ingrediente pentru umplutura:

  • 125 gr zahar, 1 pliculet zahar vanilat
  • 500 ml smantana dulce
  • 600 gr capsuni
publicitate

Ingrediente pentru sirop:

  • 200 gr zahar, 100 ml apa
  • 6 linguri rom

Mod de preparare:

Bate bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adauga untul topit si faina. Amesteca pentru a combina ingredientele. Toarna aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace aluatul la 180 grade pana se desprinde cu usurinta de pe marginile tavii.

Lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l in 3, pe orizontala, pentru a obtine 3 blaturi mai subtiri.

Pentru a prepara siropul, amesteca apa cu zaharul si pune-o la fiert 2 minute, apoi las-o sa se raceasca. In siropul racit, toara romul.

Acum te poti ocupa de crema. Bate smantana dulce cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o frisca ferma.

Insiropeaza primul blat, acopera-l cu un strat de gem, apoi adauga un strat de frisca. Taie capsunele pe jumatate. Adauga jumatati de capsuni pe stratul cu frisca si acopera-le cu cel de-al doilea blat. Insiropeaza-l.

Intinde un strat subtire de frisca pe cel de-al doilea blat si asaza din nou capsuni deasupra. Apasa usor. Pune si ultimul blat si insiropeaza-l cu siropul ramas.

Decoreaza tortul cu frisca si capsuni. Pune-l la frigider pentru cateva ore, apoi taie-l felii si serveste-le impreuna cu cei dragi. Pofta buna!

publicitate