publicitate

Desi pare complicat, tortul cu 2 blaturi si 2 creme diferite se prepara foarte usor. Are un gust minunat si poate fi servit cu o ceasca de cafea sau o cana de ceai.

Ingrediente pentru blatul de cacao:

  • 200 gr faina de grau, 7 gr praf de copt
  • 2 oua, 1 lingurita extract de vanilie
  • 100 ml ulei, 100 gr iaurt
  • 125 ml lapte, 3 linguri cacao
  • 100 gr zahar

Ingrediente pentru blatul de vanilie:

  • 200 gr faina de grau
  • 7 gr praf de copt, 2 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie, 100 ml ulei
  • 100 gr iaurt, 125 ml lapte
  • 100 gr zahar
publicitate

Ingrediente pentru crema de ciocolata alba:

  • 250 gr branza Ricotta
  • 1/4 cana zahar pudra, 1/2 pachet gelatina
  • 1 pliculet zahar vanilat, 100 gr ciocolata alba
  • 3 linguri lapte, 200 ml smantana dulce pentru frisca

Ingrediente pentru crema de ciocolata neagra:

  • 250 gr branza Ricotta
  • 1/4 cana zahar pudra, 1/2 pachet gelatina
  • 100 gr ciocolata cu lapte, 4 linguri Nutella
  • 5 linguri lapte, 200 ml smantana dulce

Mod de preparare:

Pentru inceput vom prepara blatul de cacao. Batem ouale cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul, extract de vanilie si iaurtul si, alternativ, putin cate putin, faian cu praful de copt si laptele. In final, adaugam cacao si amestecam bine.

Turnam aluatul intr-o tava partrata (22 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem aluatul la 180 grade, pentru aproximativ 20 de minute.

Pentru a prepara blatul de vanilie, procedam in acelasi mod, doar ca nu mai adaugam cacao. Lasam cele 2 blaturi sa se raceasca.

Pentru a prepara crema de ciocolata alba amestecam branza cu zaharul pudra si gelatina. Adaugam zaharul vanilat si ciocolata alba topita la bain-marie cu 3 linguri de lapte.

Separata batem smantana dulce cu un mixer si o adaugam in crema de branza. Punem crema la frigider.

Pentru a prepara crema de ciocolata amestecam branza cu zaharul pudra si gelatina. Topim ciocolata cu Nutella si 3 linguri de lapte la bain-marie. Turnam ciocolata topita in amestecul de branza.

Batem smantana dulce si o adaugam in crema. Bagam crema la frigider pentru cateva miute.

Dupa ce s-au racit cele 2 blaturi le taiem in doua, pe orizontala, astfel incat sa obtinem 4 blaturi. Insiropam blaturile cu lapte. Impartim si cele doua creme in jumatate.

Punem primul blat de cacao pe o tava si il acoperim cu jumatate din crema de ciocolata alba. Adaugam un blat de vanilie deasupra si un strat de crema de ciocolata cu lapte.

Acoperim cu un nou blat de cacao si adaugam crema de ciocolata alba care a mai ramas. La final, adaugam blatul de vanilie si decoram tortul cu crema de ciocolata cu lapte. Punem tortul la frigider pentru cateva ore, apoi il putem taia si servi. Pofta buna!

publicitate