publicitate

Rulourile cu crema de vanilie si branza sunt delicioase. Daca vrei sa-ti surprinzi familia cu un desert excelent, incearca reteta de mai jos. Sunt convinsa ca toata lumea va fi incantata de gustul acestor rulouri din foietaj cu crema de vanilie.

Ingrediente:

  • 500 gr aluat foietaj
  • 250 gr branza de vaci moale (sau crema de branza)
  • 300 ml smantana dulce pentru frisca
  • 2 plicuri budinca de vanilie, 750 ml lapte
  • 4 linguri zahar, 1 pliculet zahar vanilat, 100 gr zahar pudra

In plus:

  • 1 ou
  • 1 lingura apa
publicitate

Mod de preparare:

Intindem aluatul foietaj intr-o foaie mare, subtire. Taiem aluatul in fasii de aproximativ 2 cm latime. Taiem apoi fasiile in jumatate.

Infasuram fasiile de aluat in jurul formelor pentru rulouri, astfel incat aluatul sa se suprapune partial (umplutura sa nu curga din interior).

Transferam rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou batut amestecat cu apa. Coacem rulourile timp de 15 minute, in cuptorul preincalzit la 200 de grade, sau pana cand capata o culoare aurie.

Scoatem imediat rulourile din forme si le lasam sa se raceasca. Pregatim intre timp umplutura.

Gatim budinca. Turnam 200 ml lapte peste praful de budinca. Laptele ramas il punem la fiert, impreuna cu zaharul. Cand fierbe, adaugam budinca si amestecam pana se ingroasa. Luam budinca de pe foc si o lasam sa se raceasca.

Amestecam apoi budinca cu branza de vaci, zaharul vanilat si zaharul pudra. In cele din urma, batem smantana dulce cu mixerul pana obtinem o frisca ferma. Adaugam frisca in crema pregatita anterior. Amestecam bine.

Punem crema intr-un pos de patiserie si umplem rulourile. Putem presara zahar pudra deasupra. Lasam rulourile intr-un loc racoros pentru cateva ore, dupa care le putem servi. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate