publicitate

Ruladă ungurească cu mac – Rețeta clasică, cu ingrediente la îndemână – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru umpltură:

  • 600 g semințe de mac
  • 80 g zahăr
  • 500 ml lapte

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 400 g unt
  • 5 linguri zahăr
  • 14 g drojdie
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 400 ml lapte rece
  • sare
publicitate

Ingrediente pentru tapetat:

  • 2 ouă
  • 2 albușuri de ou

Mod de preparare:

1. Pentru umplutură, măcinăm semințele de mac cu ajutorul unui blender. Într-un vas, punem laptele la fiert.

2. Când a început să fiarbă, adăugăm semințele de mac și amestecăm. După 10 minute, strecurăm semințele de mac și le amestecăm cu zahăr.

3. Într-un vas separat, turnăm făina. Adăugăm drojdia uscată, zahărul, sarea, ouăle și laptele. Amestecăm bine până obținem un aluat moale și omogen.

4. Punem aluatul la frigder și îl lăsăm 30 de minute.

5. După acest interval de timp, întindem aluatul într-o foaie subțire. Pe deasupra, adăugăm umplutura de mac pregătită anterior. Formăm rulada și o întepăm cu ajutorul unei furculițe.

6. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Așezăm rulada și o tapetăm cu ou bătut. Lăsăm rulada la frigider pentru 45 de minute, pe urmă o tapetăm cu albuș de ou bătut.

7. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

Poftă bună!

Încearcă și… Ruladă pufoasă cu o cremă delicioasă de ciocolată

Ingrediente pentru blat:

  • 2 linguri miez de nucă
  • 6 ouă
  • 6 linguri făină de grâu
  • 6 linguri zahăr
  • zahăr vanilat
  • 1 linguriță praf de copt
  • sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 ml smântână
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lingură cacao
  • 1 plic întăritor frișcă

Ingrediente pentru decor:

  • 40 g ciocolată neagră
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingură cocos
  • zmeură

Mod de preparare:

1. Pentru început, cu ajutorul unui cuțit, mărunțim miezul de nucă. Le prăjim puțin într-o tigaie încinsă fără ulei. Pe urmă, le mărunțim cu ajutorul unui blender. Într-un bol separat, făina se amestecă cu praful de copt.

2. Separăm gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile până obținem o spumă tare ce își păstrează forma. Adăugăm sarea și amestecăm. Gălbenușurile se bat cu zahărul până se obține o cremă densă și lucioasă.

3. Treptat, adăugăm amestecul de făină și praf de copt peste compoziția de gălbenușuri. Mixăm foarte bine într-o singură direcție.

4. Adăugăm miezul de nucă mărunțit și spuma din albușuri de ou. Amestecăm cu grijă într-o singură direcție. În final, trebuie să obținem un aluat moale, omogen și pufos. Se toarnă într-o formă acoperită cu hârtie de copt și tapetată cu unt.

5. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190 de grade Celsius, timp de 15 minute. După ce s-a copt, scoatem blatul din cuptor și îl rulăm cu ajutorul unui prosop. Se lasă la răcit timp de 30 de minute.

6. Pentru cremă, amestecăm zahărul cu smântâna și zahărul vanilat. Amestecăm cu ajutorul unui mixer până la omogenizare. Adăugăm întăritorul de fișcă, pudra de cacao și amestecăm. Se lasă la frigider 20 de minute.

7. Întindem blatul obținut și îl tapetăm cu jumătate din crema de smântână. Formăm rulada și o punem la frigider pentru 30 de miunute.

8. Pentru decor, amestecăm smântâna rămasă cu 2 linguri de lapte și punem compoziția pe foc. Adăugăm bucățele de ciocolată și fierbem la foc mic până se topesc în totalitate. Amestecăm până obținem o cremă fină și omogenă.

9. Scoatem rulada din frigider și o decorăm cu glazura pregătită anterior. După preferințe, puteți adăuga nucă de cocos, miez de nucă sau zmeură. Se ține la frigider 2-3 ore înainte de servire.

Poftă bună!

publicitate