publicitate

Vrei sa pregatesti un desert delicios cu care sa surprinzi pe toata lumea? Incearca ruladele cu nuci si seminte de mac. Nimeni nu poate refuza un astfel de desert. Reteta este explicata pas cu pas in randurile de mai jos.

Ingrediente:

  • 1 kg faina de grau, 400 gr unt
  • 7 gr drojdie uscata, 60 gr zahar pudra
  • 5 galbenusuri, un praf de sare
  • 200 ml apa

Ingrediente pentru umplutura de nuci:

  • 400 gr miez de nuca
  • 200 gr zahar, 60 gr pesmet
  • 150 ml apa
publicitate

Ingrediente pentru umplutura de mac:

  • 400 gr seminte de mac
  • 200 gr zahar
  • 60 gr pesmet
  • 250 ml apa

In plus:

  • 2 albusuri de ou

Mod de preparare:

Pentru inceput macinam, separat, nucile si semintele de mac. Adaugam pesmet in bolul cu nuci. Punem la fiert 150 ml apa. Adaugam zaharul si asteptam sa se dizolve. Cand zaharul s-a dizolvat complet, turnam siropul peste nuci si amestecam.

In acelasi mod, pregatim si umplutura cu seminte de mac. Adaugam pesmetul peste ele, dizolvam zaharul in apa si turnam siropul obtinut peste semintele de mac.Amestecam bine. Lasam cele doua umpluturi sa se raceasca.

Intre timp, pregatim aluatul. Dizolvam zaharul pudra in apa calduta. Adaugam drojdia si amestecam. Lasam drojdia deoparte pentru aproximativ 15 minute.

Cernem faina intr-un bol incapator. Adaugam untul moale, sarea, galbenusurile si drojdia.Framantam aluatul, apoi il acoperim cu o carpa curata sau un prosop de bucatarie si-l punem intr-un loc cald. Il lasam acolo timp de o ora, pentru a-si dubla volumul.

Dupa ce aluatul a crescut suficient il impartim in 6 parti egale. Umplutura de nuci o impartim in 3. De asemenea, si umplutura de mac o impartim in 3.

Intindem o bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara. Intindem o parte din umplutura de mac deasupra. Pliem ambele margini si rulam aluatul.Asezam rulada astfel obtinuta pe o tava tapetata cu hartie de copt.

In acelasi mod vom pregati si celelalte 5 rulade. Vom avea 3 rulade cu seminte de mac si 3 rulade cu nuca. Asezam ruladele in tava la o distanta minima de cel putin 2.5 cm una fata de cealalta.Ungem ruladele cu albus de ou. Punem ruladele deoparte timp de o ora, dupa care le ungem din nou cu albus si le mai lasam la crescut inca 30 de minute la temperatura camerei.

Preincalzim cuptorul la 170-180 grade. Pe fundul cuptorului punem un recipient cu apa reizstent la cadura.

Intepam ruladele cu o scobitoare si le bagam in cuptor.Le coacem timp de aproximativ 25-30 de minute.Le lasam apoi sa se raceasca, le invelim in folie de aluminiu si le punem la frigider. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate