Aceasta reteta este o reteta super delicioasa de care sa te bucuri alaturi de cei dragi. Nu este greu de facut iar compozitia sa este formata dintr-un pandispan delicios de pufos alaturi de o umplutura delicioasa de ciocolata cu frisca. Reteta de mai jos este pentru 14 prajituri (28 coji). Spor la prajiturit!
Ingrediente pentru coji:
- 6 oua
- un praf de sare
- 6 linguri de zahar
- 8 linguri de faina
- esenta de vanilie
Ingrediente pentru crema:
- 500 g frisca lichida
- esenta de portocale
Ingrediente pentru sirop:
- 200 ml apa
- 3 linguri de zahar
- o lingurita de esenta de vanilie
Ingrediente pentru toping:
- 150g ciocolata cu lapte
- 50 ml frisca lichida
Mod de preparare coji:
Cu ajutorul unui mixer vom amesteca mai intai albusurile cu sarea pana cand acestea vor capata consistenta unei bezele. Peste acestea vom adauga galbenusurile si esenta mixand continuu. Faina va fi necesar sa o cernem treptat peste compozitia din mixer. Vom continua sa mixam pana cand aceasta va avea o textura omogena.
Acum von turna compozitia din mixer intr-o ustensila pentru forme (poush).
Vom pregati formele (cerculetele) cu hartie de copt si vom turna in acestea compozitia din poush.
Separat vom preincalzi cuptorul la 180 g. Vom adauga cojile in el timp de 20 de minute.
Cand acestea vor fi gata le vom lasa la racit.
Mod de preparare sirop:
Vom amesteca intr-un bol mic apa cu zaharul si esenta pana cand acesta se va topi.
Mod de preparare crema:
Intr-un bol, cu ajutorul unui mixer vom amesteca frisca, zaharul si esenta de portocale. Vom mix bine pana cand aceasta va capata o consistenta cremoasa.
Mod de preparare toping:
Intr-o oala vom adauga frisca lichida si ciocolata cu lapte. Vom pune oala pe foc la aburi pana cand aceasta se va topi. Dam deoparte si lasam putin la racit.
Mod de preparare prajituri:
Vom incepe prin scoaterea cojilor din forme. Cu ajutorul unei pensule vom insiropa pe fiecare. Peste acestea vom adauga crema de frisca. Peste aceasta vom adauga cealalta coaja. O prajiturica va fi formata din doua coji umplute cu crema de frisca. Peste acestea vom adauga topingul de ciocolata.
Prajiturile sunt gata! Pofta buna!