Aceasta este o reteta foarte simpla. Iti va ocupa doar 40 de minute. Prajitura este formata dintr-un blat pufos acoperit cu un toping delicios facut din suc de portocale.
Ingrediente pentru blat:
- 400 g faina
- 280 g zahar
- 100 g fulgi de cocos
- 4 linguri de ulei
- un plic praf de copt
- un praf de sare
Ingrediente pentru toping:
- 100 g zahar
- 350 ml suc proaspat de portocale (puteti folosi suc cumparat, sau, recomandat, zeama a 5 – 6 portocale)
Mod de preparare blat:
Intr-un bol vom amesteca nuca de cocos, faina cu praful de copt si sarea. Vom amesteca pana cand toate ingrdientele se incorporeaza. Vom adauga peste laptele si uleiul amestecand continuu pana la omogenizare.
Vom pregati o tava, tapetata cu hartie de copt peste care vom turna compozitia din bol. Vom adauga tava la cuptor, pentru coacere timp de 35 de minute.
Mod de preparare toping:
Intr-o oala vom adauga zaharul si sucul de portocale. Vom pune compozitia la fiert si o vom fierbe pana cand aceasta scade la jumatate.
Mod de preparare toping:
Cand blatul este gata il vom scoate din cuptor si vom turna peste topingul de portocale. Prajitura este gata! Vom da prajitura la frigider la racit.
Pentru a evita monotonia, decoram toppingul cu niste forme de ciocolata, frisca, fructe sau orice altceva aveti la indemana. Pofta buna!