publicitate

Aceste prajiturele arata incredibil, sunt foarte usor de preparat si au un gust delicios. Daca nu aveti mult timp la dispozitie si pofta de dulce eu va recomanda aceasta reteta de efect. Le puteti face in forme sau doar in niste recipiente pentru dulce ca si spuma de ciocolata cu toping de gelatina de capsuni.

Ingrediente pentru spuma:

  • 150 g ciocolata alba
  • 10 g gelatina praf
  • 100 ml apa rece
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte

Ingrediente pentru toping:

  • gelatina de capsuni la plic
  • 250 ml apa rece
  • 250 ml apa fierbinte
publicitate

Mod de preparare spuma:

Vom incepe cu hidratarea gelatinei in apa rece timp de 5 minute.

Intr-o oala vom adauga laptele si ciocolata alba sfarmitata. Vom pune oala pe aragaz, la foc mic amestecand continuu pna la tpirea ciocolatei. Cand aceasta e topita vom adauga peste si frisca lichida, amestecand continuu pana la incorporarea tuturor ingredientelor.

Cand amestecul ajunge la puvtul de fierbere vom indeparta oala de pe foc. Vom lasa amestecul la racit timp de 5 minute, dupa care vom adauga gelatina peste el, amestecand continuu. Spuma este gata.

Mod de preparare toping:

Vom incepe prin dizolvarea continutului din plic in 250 ml de apa fierbinte. Vom amesteca dupa care vom adauga peste si cei 250 ml apa rece. Continuam sa amestecam pana la omogenizare.

Mod de preparare prajitura:

Indiferent de formele dorite, ori inimioare ori spuma la pahar va trebui sa trecem recipientele prin apa rece inainte sa turnam un strat de gelatina de capsuni peste. Peste acesta vom turna si spuma de ciocolata.

Vom lasa recipientele sau formele apoi la frigider, la racit (3 ore) pana cand gelatina se va intari.

Cand aceasta va capata consistenta dorita le vom scoate din frigider. Daca am ales sa facem inimioare, dupa racire vom scoate usor formele.

Spuma de ciocolata si gelatina de capsuni este gata!

Pofta buna!

 

publicitate