Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
Ingrediente:
- 450 g ricotta
- esență de rom
- 250 g mascarpone
- 4-5 linguri zahăr
- fulgi de ciocolată
- 350 g făină
- 100 g zahăr
- 1 linguriță praf de copt
- 2 ouă
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
- Pentru început, batem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul, uleiul și amestecăm cu ajutorul unui mixer. Treptat, adăugăm făina și praful de copt și frământăm foarte bine până obținem un aluat moale și omogen.
- Întindem aluatul într-o foaie subțire, apoi o așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem surplusul de aluat format, pe care îl vom folosi la decorat.
- Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 170 grade Celsius, timp de 10 minute.
- Într-un bol separat, batem brânza ricotta cu ajutorul unui mixer. Adăugăm mascarpone și amestecăm foarte bine. Adăugăm zahărul, esența de rom și amestecăm până obținem o cremă densă și omogenă.
- Scoatem blatul din cuptor și îl tapetăm cu crema pregătită anterior. Surplusul de aluat se întinde într-un lănțișor. Se taie cu ajutorul unui cuțit în bucățele de 10-15 cm. Decorăm blatul cu fulgi de ciocolată și bucățele de aluat.
- Coacem la temperatura de 160 grade Celsius încă 20-30 de minute. La final, se lasă la răcit timp de 1-2 ore.
Poftă bună!