publicitate

Zilele trecute am fost in vizita la cel mai bun prieten al meu. M-a servit cu niste placinte delicioase. Evident ca i-am cerut imediat reteta. O gasiti si voi in randurile de mai jos. Cantitatea de ingrediente pentru umplutura nu am mai specificat-o, pentru ca fiecare este liber sa puna atat cat isi doreste.

Ingrediente pentru aluat:

  • 600 ml apa calda
  • 2 lingurite zahar, 1 lingura sare
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 11 gr drojdie, 2 oua
  • 1 kg faina de grau

Ingrediente pentru umplutura:

  • Cartofi
  • Oua, ceapa, ceapa verde
  • Varza, morcovi, sare
  • Ulei de floarea soarelui (pentru prajit)
publicitate

Mod de preparare:

Pentru inceput pregatim aluatul. Punem intr-un bol incapator, ouale, zaharul, sarea, apa calda, drojdia si 90 ml ulei de floarea soarelui. Amestecam bine pentru a se combina ingredientele. Lasam amestecul deoparte pentru 10-15 minute.

Adaugam apoi faina de grau si framantam un aluat moale. La final, mai adaugam putin ulei de floarea soarelui pentru a preveni lipirea aluatului. Framantam bine. Acoperim aluatul cu o carpa curata si-l lasam intr-un loc cald timp de 40 de minute pentru a creste.

Dupa ce a crescut suficient, il framantam din nou si-l impartim in bucati mici pentru a forma placintele. Intindem fiecare bucata de aluat pe blatul de lucru presarat cu faina.

Pregatim umplutura. Punem cartofii la fiert in apa sarata. Calim ceapa tocata intr-o tigaie cu putin ulei de floarea soarelui. Ouale le fierbem pana se intaresc, iar ceapa verde o tocam cubulete.

Dupa ce cartofii au fiert, ii decojim si-i pasam, apoi ii amestecam cu ceapa calita. Ouale fierte le pasam cu o furculita si le amestecam cu ceapa verde. Adaugam sare dupa gust.

Pregatim si umpltuura de varza. Prajim ceapa taiata marunt. Adauagam apoi varza si morcovii dati prin razatoare. Amestecam bine si gatim legumele pana se inmoaie. Adaugam sare dupa gust.

Intindem pe fiecare bucata de aluat, umplutura la alegere. Unele placinte le vom umple cu varza, unele cu cartofi si altele cu oua. Acoperim umplutura si ne asiguram ca nu curge.

Prajim placintele intr-o tigaie cu ulei incins. Le prajim bine pe amebele parti pana se rumenesc. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate