publicitate

Pateuri din aluat moale, care nu se lipește de mâini – Rețetă de pateuri “pentru leneși” – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 2 kg făină
  • 1 l lapte
  • 4 linguri zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri ulei
  • 22 g drojdie uscată

Mod de preparare:

publicitate

1. Pentru început, amestecăm toate ingredientele până obținem un aluat moale și omogen, pe care îl așezăm într-o folie de plastic.

2. Lăsăm aluatul la frigider pentru 2 ore.

3. După acest interval de timp, scoatem aluatul din frigider și formăm chiflele.

4.n Adăugăm umplutura dumneavoastră preferată și formăm pachețele.

5. Acest aluat este potrivit pentru diferite produse de patiserie, îl puteți folosi pentru diverse tipuri de plăcinte și pizza.

Să le savurați cu drag! Poftă bună!

Încearcă și… Pateuri cu brânză sărată

Ingrediente:

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 500 g brânză sărată
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuș pentru tapetat
  • 1 lingură de lapte
  • susan

Mod de preparare:

1. Pentru început, adăugăm într-un bol brânza sarată. Adăugăm 2 ouă și amestecăm foarte bine.

2. Întindem aluatul de foietaj și îl tăiem în 2 părți egale. Tapetăm o parte de aluat cu gălbenuș de ou. Pe deasupra, adăugăm crema de brânza, iar la final adăugăm a 2-a parte din aluat.

3. Formăm o ruladă, pe care o tăiem în pătrățele mici. Le aranjăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, și tapetată cu unt.

4. Pe deasupra. adăguăm sussan și coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 120 de grade Celsius, timp de 15-25 de minute.

Poftă bună!

publicitate