publicitate

O bunătate ce îmi iese întotdeauna – Oladii ca la carte, pe bază de chefir – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 1 l chefir
  • 2 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 kg făină
  • 1 linguriță bicarbonat
  • ulei vegetal

Mod de preparare:

publicitate

1. Într-un bol, turnăm chefirul cald. Adăugăm oul, sarea, zahărul și amestecăm foarte bine.

2. Treptat, adăugăm făina și bicarbonatul de sodiu. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

3. Amestecăm bine cu ajutorul unui mixer, până obținem un aluat moale și fin.

4. Prăjim oladiile într-o tigaie încinsă cu ulei. Coacem la foc mic, pe ambele părți până se rumenesc frumos. Cât timp prăjim oladiile, nu avem voie să amestecăm aluatul.

Să le savurați cu drag – Poftă bună!

Încearcă și… Chifle gingașe de casă

Am înlocuit de mult pâinea cu aceste minunății – Pentru a le pregăti și voi, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 600 g făină
  • 270 ml lapte
  • 2 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 2 lingurițe drojdie uscată
  • 100 g unt

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem la încălzit jumătate din cantitatea de lapte. Adăugăm drojdia, luam de pe foc și amestecăm foarte bine, până la dizolvare.

2. Punem la încălzit laptele rămas. Adăugăm jumătate din cantitatea de unt, 2 ouă și 2 linguri de zahăr. Amestecăm bine până la omogenizare, pe urmă luăm compoziția de pe foc.

3. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm sarea, compoziția de lapte și ou și amestecăm bine. Adăugăm amestecul de lapte și drojdie și frământăm până obținem un aluat moale și omogen. Punem aluatul obținut într-un loc cald la crescut.

4. Întindem aluatul crescut într-o foaie subțire, pe urmă îl tăiem în dreptunghiuri mici cu lățimea de 5 cm.

5. Tapetăm bucățelele de aluat cu unt topit și formăm rulourile.

6. Așezăm rulourile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și le lăsăm la crescut pentru 30 de minute. După acest interval, le coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 de grade Celsius, timp de 25 de minute.

Poftă bună!

publicitate