publicitate

De fiecare data cand imi vin nepotii in vizita, ii servesc cu melci cu cacao. Sunt innebuniti dupa acest desert. Iti recomand sa le faci si tu o surpriza copiilor si sa le pregatesti o tava cu melci cu cacao. Sigur vor fi tare incantati.

Ingrediente:

  • 600 ml lapte, 850 gr faina de grau
  • 1 cub drojdie proaspata, 2 linguri zahar
  • 1/2 lingura sare, 3 linguri untura

Ingrediente pentru umplutura:

  • 4 linguri cacao
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr unt
publicitate

Mod de preparare:

Amestecam drojdia cu zaharul si 100 ml lapte. O acoperim si o lasam deoparte timp de 15 minute, pentru a creste.

Cernem faina de grau intr-un bol, facem o gaura in mijloc si adugam drojdia crescuta. Adauam apoi laptele ramas, sarea si untura. Framantam un aluat moale.Acoperim aluatul cu o carpa curata sau un prosop de bucatarie si-l lasam intr-un loc cald timp de aproximativ 60 de minute, pentru a-si dubla volumul.

Intre timp amestecam cacaoa cu zaharul.Dupa ce aluatul a crescut suficient, il impartim in doua. Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie rotunda, subtire. Ungem aluatul cu unt si presaram deasupra cacao amestecata cu zahar.Rulam apoi aluatul si-l taiem in felii groase de aproximativ 2-3 cm.Punem melcii cu cacao intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade si coacem melcii pana se rumenesc frumos.Ii scoatem apoi din cuptor, ii lasam putin sa se raceasca, dupa care ii putem servi. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

Daca ti-a placut aceasta reteta usoara, impartaseste-o si cu prietenii tai. Sigur vor dori si ei sa o incerce.

publicitate