Melcii cu branza de vaci si budinca de vanilie au un aluat pufos si o umplutura delicioasa. De cand am descoperit aceasta reteta, o fac saptamanal. Toata familia mea iubeste gustul delicios al acestor melci cu branza si budinca.
Ingrediente pentru aluat:
- 500 gr faina de grau
- 300 ml lapte caldut
- 2 galbenusuri, 70 gr unt
- 70 gr zahar pudra, 42 gr drojdie proaspata
- Un varf de cutit de sare
Ingrediente pentru umplutura:
- 350 ml lapte, 3 linguri zahar
- 1 plic budinca de vanilie, 1 pliculet zahar vanilat
- 250 gr branza de vaci, stafide (optional)
- 1 ou, putin lapte (pentru uns)
Mod de preparare:
Pregatim aluatul. Zdrobim drojdia in 150 ml lapte caldut. Adaugam o lingura de zahar pudra si o lingura de faina. Amestecam si asteptam 10-15 minute, pana creste drojdia.
In faina de grau cernuta, adaugam zaharul pudra ramas, galbenusurile, un praf de sare, untul, laptele ramas si drojdia. Framantam aluatul, apoi il acoperim cu un prosop curat si-l punem la dospit intr-un loc cald pana cand isi dubleaza volumul.
Daca aluatul pare prea gros, il putem subtia, adaugand putin lapte, inainte de a-l lasa la crescut.
Cat timp aluatul creste, pregatim umplutura. Dizolvam praful de budinca si zaharul vanilat in 100 ml lapte. Laptele ramas il punem la fiert impreuna cu zaharul. Cand fierbe, adaugam budinca si amestecam. Gatim o budinca groasa.
Lasam budinca sa se raceasca, dupa care o adaugam in branza de vaci. Amestecam bine pentru a obtine o crema neteda.
Dupa ce aluatul a crescut, il transferam pe blatul de lucru presarat cu faina. Intindem aluatul intr-o foaie de aproximativ jumatate de centimetru grosime. Punem deasupra umplutura de branza si budinca si presaram stafidele.
Rulam aluatul. Taiem rulada obtinuta in felii groase de aproximativ 2 cm. Asezam melcii astfel formati pe o tava tapetata cu hartie de copt (lasam suficient spatiul intre ei pentru ca vor creste in timpul coacerii).
Ungem melcii cu ou batut amestecat cu putin lapte. Mai lasam melcii sa se odihneasca in tava 10-15 minute, apoi ii bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20-30 de minute. Pofta buna si spor la gatit!