publicitate

Astazi iti recomand sa incerci o reteta usoara de gogosi. Nu ai nevoie de oua si unt pentru a face aceste gogosi pufoase si delicioase. Reteta simpla este explicata pas cu pas in randurile de mai jos.

Ingrediente:

  • 250 ml apa, 200 ml lapte cald
  • 80 ml ulei de floarea soarelui, 1 lingura drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar, 1/2 lingurita sare
  • 600 gr faina de grau, 1 lingurita drojdie uscata
  • Zahar pudra si gem (la alegere)

Mod de preparare:

publicitate

Cernem intr-un bol incapator faina de grau. Adaugam laptele, uleiul de floarea soarelui, zaharul, cele doua tipuri de drojdie si sarea. Turnam apa si amestecam bine pentru a obtine un aluat neted.

Acoperim aluatul cu o carpa curata sau un prosop de bucatarie si-l lasam intr-un loc cald timp de aproximativ 60 de minute pentru a-si dubla volumul.

Impartim apoi aluatul in doua. Din fiecare bucata de aluat facem mici bile. Punem apoi fiecare bila pe cate o bucatica de hartie pergament.Presam putin bilele, punem un pahar mic in mijlocul lor si, cu un cutit, taiem aluatul de jur imprejur.

Strangem apoi aluatul taiat la capete pentru a-l ingusta usor. Astfel formam gogosile sub forma de flori.Turnam mult ulei de floarea soarelui intr-o tigaie. Punem tigaia pe aragaz. Cand uleiul se incinge, punem gogosile in tigaie si le prajim bine pe ambele parti.

Le scoatem apoi din tigaie si le punem pe un prosop de bucatarie astfel incat sa se absoarba excesul de ulei. Trecem apoi gogosile prin zahar pudra. Umplem gaura din mijloc cu gemul preferat. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate