publicitate

Eu testez de obicei cu aluaturile, dar va zic cum i-am facut azi, foarte simplu: am folosit 500 g de faina de 550, 300 g de apa, 4 g drojdie uscata (intra si cat zic aia pe plic, eu prefer mai putina, aluatul sta mai mult la dospit, nu-l grabesc ) si o lg-ta de sare.

Pentru umplere, se ia cate o fasie de aluat, se aplatizeaza usor, se pune umplutura pe mijloc si se acopera cu laturile libere, se sigileaza dupa fiecare, apoi se ruleaza (adaptare de la metoda de formare a baghetelor).

Pe astia de azi i-am umplut cu:

  • mozzarella
  • masline,
  • gem si cu un amestec de nuca de cocos,
  • zahar brut si unt.
publicitate

La faza cu oparirea, eu pun cam o lingura de bicarbonat la un l de apa in momentul in care incepe sa clocoteasca, merge pus si mai mult, cu cat e mai mult se simte mai tare aroma aia specifica. Nu am incercat pana acuma sa-i pensulez si cu ou, am fost multumita de crusta asta asa cum e.

Daca mai fac si maine, ca mai am ceva umplutura cu cocos si e pacat, poate vin si cu ceva poze din timpul facerii, sa fie mai explicit procesu’. Orice covrig de la orice colt e cauciuc fata de astia. Plus ca eu, o ciudata fiind, nu dau un leu pe un covrig cand ma costa in medie 3 lei kilu’ de faina. Asta e, mi-i fac cu mana mea.

publicitate