publicitate

Mie imi plac foarte mult deserturile cu morcovi. Daca iubesti si tu dulciurile facute cu aluat de morcovi, atunci, aceasta reteta este pentru tine. Checul cu morcovi si rom este absolut delicios.

Ingrediente:

  • 2 oua, 2 varfuri de cutit de sare
  • 150 gr ulei, 250 gr faina de grau
  • 1 pliculet praf de copt, coaja rasa de lamaie
  • 160 gr zahar pudra, 220 gr morcovi rasi, 150 ml lapte
  • 1 lingura suc de lamaie, 3 linguri cacao, 50 ml rom

Mod de preparare:

publicitate

Pentru inceput, separam albusurile de galbenusuri. Adaugam sare peste albusuri si batem cu mixerul pana obtinem o spuma ferma.

Intr-un bol separat, adaugam uleiul, galbenusurile si zaharul pudra. Amestecam bine. Adaugam faina cernuta cu praful de copt si aproximativ 50 ml lapte in bolul cu galbenusuri.Amestecam bine, apoi adaugam si spuma de albusuri. Amestecam din nou si dam o treime din aluat deoparte.

In aluatul mai mare adaugam morcovul ras, coaja de lamaie si sucul de lamaie. Aluatul se subtiaza, dar nu conteaza.

In bolul cu aluat mai putin, adaugam rom, cacao si laptele ramas. Amestecam .

Pornim cuptorul la 180 grade. Ungem forma rotunda cu unt si o presaram cu pesmet sau faina de grau. Turnam aluatul in tava astfel: jumatate din aluatul de morcovi, aluatul de cacao si deasupra aluatul de morcovi ramas.Bagam tava in cuptor si o acoperim cu folie de aluminiu. Coacem checul timp de aproximativ 40 de minute, in cuptorul preincalzit la 180 grade.

Putem presara checul fierbinte cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat, pentru a ascunde micile imperfectiuni de la suprafata.Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

publicitate