Prajitura asta a picat destul de bine, mai ales ca nu mai facusem chec cu lamaie pana acum. Se face usor, repede, e o prajitura de orice zi, zic eu.
Am folosit urmatoarele ingrediente:
- 400 g faina,
- 140 g zahar brun,
- 250 g unt,
- 5oua,
- 100 g mac,
- 100 ml smantana dulce,
- zeama si coaja de la o lamaie mica, 1 plic de praf de copt, esenta de rom.
Mod de preparare:
Am mixat untul moale cu zaharul, am adaugat ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Am adaugat ingredientele lichide (zeama de lamaie si smantana), romul, coaja de lamaie, din nou am mixat; la final, faina amestecata cu praf de copt si macul.
Am mai pus si bucatele de ciocolata cu crema de lamaie, alea care sa vad la suprafata. O sa mai fac prajitura asta, ca mi-a placut textura, seamana cu reteta dupa care fac de obicei mufinele. Adica are suficient unt.