publicitate

Aveți nevoie de:

  • 400 de brânză
  • 400 g făină
  • 400 gzahăr
  • 4 ouă
  • 1 linguriţă oţet
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri unt topit
  • 4 linguri smântână

Cum se prepară această rețetă?

  1. Într-un bol, amestecăm brânza, ouăle, zahărul, smântâna şi untul.
  2. Adăugăm bicarbonatul de sodiu stins cu oţet.
  3. Adăugăm făina şi amestecăm până la omogenizare.
  4. Turnăm aluatul obţinut într-o formă de silicon ( sau oricare altă formă pentru copt ) unsă cu ulei de floarea soarelui.
  5. Se coace în cuptorul preincalzit la temperatura de 180 grade, aproximativ 40 – 45 minute.
  6. Verificăm dacă checul este gata cu o scobitoare sau cu un beţişor din lemn.
  7. Așezăm checul pe un platou şi îl decorăm cu zahăr pudră.

Să aveți poftă!

publicitate
publicitate