Casă din turtă dulce reteta
publicitate

Majoritatea copiilor iubesc turta dulce. Pentru a veni în ajutorul părinților care vor să le facă o surpriză copiilor, am scris mai jos o rețetă simplă pentru o casă din turtă dulce. Nu este deloc complicată.

Ingrediente pentru aluat:

  • 370 gr miere de albine
  • 125 gr zahăr, 50 gr unt
  • 800 gr făină de grâu
  • 1 plic praf de copt, 2 ouă
  • 2 plicuri condimente pentru turta dulce

Ingrediente pentru glazură:

publicitate
  • 4 albușuri
  • 1 kg zahăr pudră

În plus:

  • Bomboane mentolate

Mod de preparare:

Punem mierea, zahărul și untul într-o cratiță și le topim la foc mediu. Lăsăm amestecul de ingrediente topite să se răcească.

Într-un castron mai mare, amestecăm făina cu praful de copt și condimentele pentru turtă dulce. Facem o scobitură în mijloc și adăugăm ouăle și amestecul de ingrediente topite.

Amestecăm totul cu un mixer cu cârlige pentru frământat, apoi, dacă este necesar, frământăm aluatul manual. Înfășurăm aluatul în folie alimentară și-l punem la frigider timp de cel puțin 1 oră. Casă din turtă dulce prepararePunem aluatul pe o hârtie impermeabilă și începem să-l rulăm. Facem câteva schițe cu căsuța din turtă dulce pe care vrem să o facem.

Așezăm bucățile de hârtie peste aluat și decupăm aluatul cu un cuțit. Folosim o spatulă pentru a transfera aluatul pe tava de copt. Spargem câteva bomboane mentolate și umplem golurile din ferestre cu ajutorul lui.Casă din turtă dulce mod prepararePunem aluatul în cuptorul preîncălzit la 190 grade timp de aproximativ 10 minute.

Batem albușurile cu mixerul până se formează o spumă. Creștem viteza mixerului și adăugăm treptat zahărul pudră. Trebuie să obținem o spumă nici prea subțire, dar nici prea groasă.Casă din turtă dulce ingredientePunem pe o tavă puțină spumă de albușuri și adăugăm blatul rotund, pentru a forma baza casei. Începem să lipim și pereții casei, ajutându-ne de un pahar. Pentru a lipi bucățile de aluat între ele, le ungem cu spumă de albușuri.Casă din turtă dulce lista ingredienteDupă ce am construit casa din turtă dulce, punem spuma de albușuri care a mai rămas în jurul ei și pe acoperiș. Poftă bună și spor la gătit!

publicitate