Budinca de ciocolată și cafea – o poți prepara cât ai clipi după rețeta de mai jos – este un desert unic prin aspectul său… și are un gust fin și… delicios!
Ingrediente:
- 250 ml lapte
- 30 ml cafea
- 2 ouă
- 80 g ciocolată
- 500 ml cremă de prăjituri
- 50 g zahăr
- 2-3 picături esență vanilie
- sare
Mod de preparare:
- Într-un bol, adăugăm laptele și crema de prăjituri și amestecăm la foc mic.
- Într-un bol separat, amestecăm ouăle cu 50 de grame de zahăr și un vârf de linguriță de sare.
- Amestecăm 2-3 linguri de lapte fierbinte cu ciocolată.
- Turnăm amestecul de lapte peste compoziția de ou și mixăm până la omogenizare. Adăugăm ciocolata topită și amestecăm foarte bine.
- Adăugăm cafeaua și turnăm amestecul obținut într-o formă specială de silicon.
- Formă se așează într-un vas adânc și se adaugă apă până la jumătatea vasului. Se coace la 160 de grade Celsius timp de 35 de minute. Dupa ce s-a răcit, se servește alături de cei dragi.
Poftă bună!