biscuiti cu ciocolata reteta

Biscuiții cu ciocolată preparați în casă mi se par cei mai gustoși. Nu am găsit în niciun magazin biscuiți mai buni decât aceștia. Lista cu ingrediente și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.

Ingrediente pentru biscuiți:

  • 200 gr zahăr, 200 gr unt
  • Un vârf de cuțit de sare
  • 125 ml apă, 500 gr făină
  • 4 gr praf de copt

Ingrediente pentru crema de ciocolată:

  • 75 gr ciocolată neagră
  • 75 gr lapte condensat îndulcit
  • 35 gr unt

Mod de preparare:

Punem zahărul, untul, sarea și apa într-o cratiță. Așezăm cratița pe aragaz, la foc mediu, pentru a topi ingredientele. Luăm apoi vasul de pe foc și așteptăm să se topească amestecul de ingrediente topite. Durează aproximativ 20-25 de minute.

Într-un castron mare amestecăm făina cu praful de copt, apoi adăugăm amestecul de ingrediente lichide. Amestecăm cu o lingură de lemn și, în cele din urmă, frământăm aluatul cu mâinile.

Împărțim aluatul în 4 părți egale și înfășurăm fiecare bucată de aluat în folie alimentară. Punem bucățile de aluat la frigider pentru aproximativ 3 ore.

După ce aluatul s-a mai întărit, îl scoatem din frigider. Întindem fiecare bucată de aluat într-o foaie dreptunghiulară cu dimensiuni de aproximativ 14 x  35 cm. biscuiti cu ciocolata mod preparareTăiem aluatul în fâșii de aproximativ 5 cm.

Pentru a pregăti crema, punem pe aragaz, la foc mic, ciocolata, laptele condensat îndulci și untul. Amestecăm bine pentru a combina ingredientele și a obține o cremă lucioasă. Luăm crema de pe foc, o punem într-un castron și o lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Punem câte o lingură de umplutură pe fiecare fâșie de aluat, astfel încât să acoperim doar jumătate din fiecare fâșie. Îndoim apoi aluatul pentru a acoperi umplutura și-l aplatizăm puțin cu un sucitor.biscuiti cu ciocolata umpluturaPunem biscuiții într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îi înțepăm cu o furculiță, apoi îi coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de aproximativ 10-15 minute până se rumenesc în partea de jos și pe margini. Întoarcem apoi biscuiții pe partea cealaltă și-i mai coacem încă 5 minute.

După ce biscuiții s-au copt, îi lăsăm să se răcească, apoi îi putem servi. Poftă bună și spor la gătit!