publicitate

Ceapa asta verde infasurata in felie de carne am vazut-o la Adi Hadean, daca-mi aduc bine aminte, facuta pe gratar. Mi s-a parut foarte misto si cum s-a nimerit sa am toate ingredientele pregatite, am rulat si eu. Am taiat slanina felii transparente.

Am rupt coditele frunzelor de leurda ca ar fi incomodat, nu de alta, oricum au ajuns tot in tava. Pe felia subtire de carne am pus cate o feliuta de slanina, o frunza de leurda si apoi fie le-am “invartit” in jurul unui fir de ceapa verde, fie le-am rulat si le-am infipt in scobitoare ori bat de frigaruie (tepele au stat in apa calduta cam juma’ de ora in prealabil).

Daca aveti noroc de vreme buna de mers la gratar, puteti pregati niste rulouri de genul asta. Ioooi, ce bine vor prinde! As zice sa nu va sfiiti de slanina sau ceva afumatura de legatura intre carnea proaspata si iarba, ca le va imprumuta gust tare bun.

publicitate

Toate astea au mers in tava tapetata cu hartie de copt, la temperatura mare. Le-am scos frumos rumenite si-am pus alaturi un piuré clasic, in care am amestecat leurda maruntita.

publicitate