publicitate

Nimic deosebit, o friptura de curcan (de casa), doar ca-i gatita incet de tot, ceea ce eu nu prea am rabdare in general. Initial am fiert pulpa pentru supa, dar nu cat sa se desprinda carnea de pe os.

Apoi am sarat-o si-am uns-o cu untura de gasca, which I love, dar fac tot posibilul sa evit s-o folosesc des. Am mai uns-o si cu pasta de ardei dulce, am presarat boia si-am asezat-o-n tava pe pat de morcovi, ceapa, usturoi si ardei (taiate mare, usturoiul lasat intreg).

Desigur, nu m-am putut abtine si am mai aruncat pe ici, pe colo niste untura, ca sa-si traga si legumele, am turnat si putina apa, ca sa fie lichid pe fundul tavii; am stropit totul cu zeama de lamaie si-am dat tava la cuptor, acoperita cu folie de aluminiu, cam la 160 de grade la cuptorul meu.

publicitate

La final am descoperit-o si-am marit focul, de s-a crocantit pielea de pe curcan. Si iacata un pranz, ma rog, mai mult spre cina, asa.

Bonus: Somon cu cartofi si sos de marar

N-am intentionat neaparat sa gatesc fish&chips, dar am avut cumva o varianta, destul de lejera. Colegul a zis ca vrea sos de marar. N-am inteles de ce, ca el nu sufera mararul; l-am facut, nu mai mancasem de tare mult. Somonul oricum vroiam sa-l gatesc, asa ca a rezultat combinatia asta, bunicica, zic eu.

Am prajit pe ambele parti somonul foarte bine scurs, sarat, piperat si stropit cu zeama de lamaie, in foarte putin ulei si foarte putin unt, cam 3 minute pe fiecare parte. Cartofii feliati subtire i-am asezat cat de cat rasfirati in tava tapetata cu hartie de copt. I-am condimentat si i-am presarat cu amestec de ierburi uscate, i-am stropit cu ulei si i-am dat la cuptor, la 200 si un pic de grade, pana s-au rumenit. Au fost usor uscati in varianta asta, dar asa i-am si vrut, un soi de chipsuri.

publicitate