publicitate

Puiul asta e Ave Osenesc, aduce mai mult cu cel de casa, cel putin la exterior. Mancarea se face foarte usor, dar nu-i tocmai de vara, asa cum am asociat eu ingredientele. Puiul, uns cu ulei amestecat cu condimente in prealabil (mie-mi place sa pun multa boia, se stieeeeee :)), prinde si culoare frumoasa la copt) si lasat la frigider peste noapte cu ceva usturoi maruntit, se pune pe pat de ardei kapia si ceapa, taiate mare, plus catei de usturoi in coaja. L-am acoperit pe pui cu cateva felii de piept de porc afumat.

La faza asta, mi-am dat seama ca untura de gasca pe care intentionam s-o adaug nu-si mai are rostul. Nu ca mi-ar fi displacut aroma, insa ar fi fost chiar prea mult. Alt soi de grasime n-a mai ajus la mine in tava (am folosit un vas termorezistent de ceramica), legumele vor lasa apa, carnea – grasime, deci se formeaza si ceva sos care da gust bun carnii. Am dat la cuptor la temperatura mare (de voie, de nevoie, caci se cocea si-o paine in acelasi timp, in acelasi cuptor, desigur), neacoperit.

Dupa juma’ de ora mi-am adus aminte ca trebuia sa pun si ceva otet balsamic, asa ca l-am adaugat si am acoperit lejer cu folie de aluminiu, sa nu se parjoleasca prea tare. Cam cu 10 minute inainte sa fie gata, am eliminat folia.

publicitate

Bilele de mamaliga se formeaza cu mainile umezite, in mijloc incape ceva branza, de care preferati. Eu am pus telemea de oaie. Se dau prin gris amestecat cu boia si se lasa la cuptor 10 – 15 minute.

Am gasit o smantana buna la Auchan, din cea varsata. E cu 30% grasime, nu mai stiu cum se cheama, dar e chiar faina, adica are gust si culoare de samantana. Deci da, o droaie de grasimi prin farfurie. De exceptie si chiar misto, impreuna cu muraturile rooooz, pe care nu le-am mai pozat.

publicitate