
Coaste de porc cu sos de mustar si miere – surprinde-ti invitatii cu o mancare delicioasa!
Pentru aceasta reteta delicioasa aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1,5 – 2 kg de coasta de porc
- 3 linguri de miere
- 4 – 5 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei de masline
- 250 ml de vin alb sec
- Sare/piper/cimbru
- 2 – 3 linguri de mustar Dijon
Carnea de porc nu se transeaza ci se lasa intreaga insa se cresteaza pe langa os, se spala si se asezoneaza cu sare/piper se presara cu cimbru si ulei de masline. Din loc in loc se impaneaza cu usturoi si se da la rece pentru 2 – 3 ore.
Dupa acest timp, se aseaza in tava si se adauga vinul. Se mai pune o lingura de ulei si se pune in cuptorul incins la 150 grade pentru 1 ora jumatate.
Se prepara sosul – se amesteca mierea cu mustarul iar cu acesta se ung coastele de porc. Se mai baga la cuptor pentru inca 1 ora, pana cand prinde o crusta crocanta si rumena.
Se poate servi cu salata sau garnitura de cartofi!