publicitate

Au iesit bune, chiar daca eu nu-s foarte prietenoasa cu urda. N-am urmat intocmai reteta pe care am avut-o in carnetel si am adaptat la ce aveam in frigider si la gustul meu, ca mai mult eu mananac paste in casa.

Ingrediente

Pentru aluat am folosit 200 g de faina, 2 oua mari si un praf de sare.

publicitate

Am lasat aluatul la odihna o ora si l-am intins la masina de paste. Umplutura am facut-o din:

  • 400 g de urda (romaneasca, de la Oly, mult mai buna decat credeam eu),
  • 100 g de cascaval,
  • 130 g de spanac congelat,
  • 1 ou,
  • o ceapa,
  • 2 catei de usturoi dati pe razatoare.

Cum se prepara?

Ceapa tocata mic am calit-o in unt si putin ulei pana s-a inmuiat bine de tot, dupa care am adaugat spanacul si le-am lasat sa lege o tzar’ de prietenie in tigaie.

Am amestecat toate ingredientele, am umplut si am rulat. Pam pam. Am fiert rulourile astea invelite mai intai in folie de plastic, stransa bine la capete si-n folie de aluminiu, nu stiu daca sa fi fost esentiala asta de aluminiu. Cred ca merge si numai in plastic. Mi s-a parut oarecum mai practic decat cu prosopu’.

Si cam asta e, dupa ce s-au fiert (cam 10-15 minute le-am tinut la clocotit) le-am taiat in bucati (mini rulouri) si le-am plasat intr-o tava unsa cu unt, am turnat niste sos de rosii peste ca m-am gandit ca or fi prea seci altfel si am presarat ceva cascaval pe deasupra.

publicitate