Ingrediente necesare
- 1 piept de pui
- 2 morcovi
- 150 g cașcaval
- 5-6 căței de usturoi
- maioneză
- pătrunjel
- sare, piper, ulei
Mod de preparare:
1. Pentru început, tăiem pieptul de pui în felii subțiri. Le frăgezim, pe urmă le condimentăm cu sare și piper.
2. Pentru umplutură, dăm cașcavalul și morcovul prin răzătoare. Le amestecăm, pe urmă adăugăm pătrunjelul tăiat mărunt și usturoiul zdrobit.
3. Condimentăm cu sare și piper. Adăugăm maioneză și amestecăm bine.
4. Așezăm câte o lingură de umplutură, pe fiecare bucățică de carne. Formăm rulourile și le prindem cu scobitori.
5. Așezăm rulourile într-o tigaie încinsă cu ulei. Le prăjim câteva minute, pe toate părțile, până se rumenesc puțin. Pe urmă, le așezăm într-o tavă adâncă.
Adăugăm apă cât să acopere jumătate de nivel și coacem la temperatura de 160 de grade, timp de 30 de minute.
Să le savurați cu drag – Poftă bună!
Încearcă și… Mortadella – Ruladă specifică bucătăriei italiene
Italienii iubesc această delicatesă, atât pentru gustul ei bogat, cât și conținutul ridicat de carne…
Ingrediente:
- 300 grame carne de porc
- 200 grame carne de vită
- 1 ou
- 3 căței de usturoi
- câteva măsline verzi
- jumătate de ardei gras
- 1 linguriță sare
- piper negru măcinat, după gust
- piper roșu și paprika, după gust
Mod de preparare:
Dați prin mașina de tocat carne 200 grame de carne porc și 200 grame carne de vită.
Condimentați cu sare și piper și amestecați bine.
Carnea de porc rămasă va trebui să o tăiați mărunt…
Pisați usturoiul și adăugați-l în amestecul de porc și vită. Adăugați și oul și amestecați bine din nou toată compoziția…
Tăiați / mărunțiți măslinele și ardeiul gras, apoi adăugați-le în amestecul de carne și omogenizați bine.
Acoperiți recipientul cu carne tocată cu o folie alimentară și puneți-l în frigider pentru câteva ore…
După 3-4 ore, împărțiți carnea în 2 părți egale și aranjați-o uniform pe 2 bucăți de folie pentru gătit. Rulați folia în așa fel încât să obțineți o ruladă suficient de groasă…
Fierbeți Mortadella timp de 1-2 ore, la foc mediu… După ce s-a răcit suficient, îndepărtați folia și presărați piper roșu, boia de ardei, paprika sau condimentele dorite…
Aceste rulade se păstrează la frigider, nu mai mult de 2 săptămâni… Nu vă faceți griji, se mănâncă mult mai repede… 🙂
Savurați cu drag! Poftă bună!