sDupă ce am gustat, mi-am dat seama că este cel mai gustos fel de mâncare cu carne tocată – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 2 kg carne tocată
- 4 cepe
- 8 cartofi
- 10 ouă
- 400 g cașcaval
- maioneză
- sare
- piper negru
- ulei vegetal
Mod de preparare:
1. Într-un bol, adăugăm carnea tocată și o condimentăm cu sare și piper.
2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa mărunt, pe urmă o prăjim într-o tigaie cu ulei încins.
3. Cartofii îi curățăm și îi dăm prin răzătoare mică.
4. Punem ouăle la fiert. După ce s-au răcit, le decojim și le mărunțim. Adăugăm piper, o lingură de maioneză și amestecăm foarte bine.
5. Cașcavalul îl dăm prin răzătoarea mare.
6. Din carnea tocată formăm turte, pe care le așezăm pe o tavă tapetată cu ulei. Pe deasupra, adăugăm un strat de ceapă gătită.
7. Adăugăm un strat din compoziția de ou, pe urmă unul de cartofi.
8. La final, adăugăm cașcaval și maioneză. Coacem în cuptor la temperatura de 180 de grade, timp de 35-40 de minute.
Savurați cu poftă!
Încearcă și… Crochete din cartofi și cașcaval, cu umplutură moale și gustoasă
Ingrediente:
- 10 cartofi fierți
- 4 ouă
- 200 g pesmeți
- 200 g cașcaval
- 6 linguri făină
- sare, piper negru, ulei
Mod de preparare:
1. Pentru început, punem cartofii curățați la fiert. După ce s-au răcit, îi facem piure.
2. Condimentăm cu sare și piper, adăugăm făina și amestecăm foarte bine.
3. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem cașcavalul pai.
4. Formăm crochetele, iar la mijoc așezăm câte o bucățică de cașcaval. Dăm crochetele printr-un ou bătut și prin pesmeți.
5. Așezăm crochetele într-o tigaie încinsă cu ulei și prăjim la foc mic, pe ambele părți, câteva minute până se rumenesc frumos.
Poftă bună!