publicitate

Am folosit pulpe pentru consistenta carnii, desi cu pieptul ar merge mult mai usor. In sensul ca nu aveti ce sa dezosati, doar sa scoateti felii frumoase dintr-o bucata umflata de carne. In orice caz, cu pulpele de pui e mult mai usor decat cu cele de curcan.

Pasta de masline:

  • 100 g masline (fara samburi, usor sarate – light se cheama la magazin)
  • 1 catel de usturoi,
  • 30 g nuca prajita,
  • 30 g unt,
  • o lg-ta ulei de masline
  • una de zeama de lamaie,
  • un praf de sare si unu’ de piper.

Se macina la robot pana la consistenta dorita, mai pastoasa sau mai grunjoasa si se amesteca apoi cu juma’ de ceapa tocata cat mai fin, data cu sare in prealabil ca sa-si mai lase amareala. Se mai drege de gust, daca-i cazu’.

publicitate

Ideal e sa nu uitati de niste patrunjel proaspat de pus in amestec, eu am uitat sa cumpar. Succes! Ma gandesc sa ma apuc sa gatesc “mancaruri”, bune, desigur.

Umplem pulpele:
Astfel, am avut 2 pulpe intregi, pe care care le-am dezosat si le-am batut lejer pentru o usoara aplatizare, nu inainte de a le acoperi cu folie de plastic. Le-am uns cu amestec de sare, piper, boia, usturoi ras fin, cimbru si putin tarhon, uscate ambele, plus cativa stropi de ulei.

Am nivelat frumos umplutura – nu exagerati prea tare cu dansa, caci se va revarsa la copt. Am pus apoi bucatele de rosii uscate, cat sa se regaseasca ici si colo in interior. Inainte de a rula, am presat usor cu palma umplutura. Am prins apoi rulourile cu scobitori si le-am pus la copt.

Din cand in cand, le-am mai scos si stropit cu sosul din tava. Feliile din poza au fost caldute inca, cand e rece se feliaza mai frumos. Mie mi se pare ca merge consumat si rece. Degeaba, nu-mi place de carnea asta si pace. As prefera un porc cu aceeasi umplutura, un cotlet, de exemplu, despre care cred ca ar merge si mai bine rece.

publicitate