publicitate

Ingrediente:

  • 750 g făină
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt topit
  • 2 ouă
  • 20 g drojdie (sau 7 g drojdie uscată)
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 linguri zahăr

Pentru umplutură:

  • 150 g orez
  • 300 g carne tocată
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper negru

Cum se prepară?

  • Pregătim aluatul lichid.
  • Turnăm laptele cald într-un bol.
  • Adăugăm zahărul, jumătate de linguriţă de sare și drojdia mărunţită.
  • Amestecăm bine până se topesc toate ingredientele şi lăsăm aluatul pentru jumătate de oră, la loc călduţ.
  • Spargem un ou şi îl adăugăm în aluat.
  • Adăugăm untul topit şi amestecăm bine.
  • Adăugăm făina în cantităţi mici.
  • Frământăm aluatul aproximativ 10 minute.
  • Acoperim aluatul cu o folie alimentară şi îl lăsăm la crescut aproximativ 60 de minute.
  • Pregătim umplutura.
  • Punem orezul la fiert împreună cu 500 ml de apă
  • Adăugăm sare.
  • Gătim orezul la foc mic.
  • Lăsăm orezul fiert să se răcească.
  • Tăiem o ceapă mărunt.
  • Într-o tigaie, adăugăm o lingură de unt şi o lingură de ulei.
  • Când s-a încălzit, adăugăm ceapa şi o prăjim până se rumeneşte frumos.
  • În ceapa prăjită, adăugăm carnea tocată şi o prăjim aproximativ 5 minute, amestecând încontinuu.
  • Scoatem carnea pregătită de pe foc şi o lăsăm să se răcească.
  • Amestecăm orezul fiert cu carnea pregătită anterior.
  • Adăugăm sare şi piper după gust.
  • Amestecăm bine!
  • Tapetăm o tavă de copt cu unt.
  • Împărţim aluatul în 2 părţi egale, pe urmă fiecare parte în 8 bucățele mai mici.
  • Adăugăm făină pe masa de lucru şi întindem fiecare bucăţică de aluat într-un cerc.
  • Pe aluatul întins, așezăm o lingură de umplutură şi lipim marginile.
  • Punem placinta într-o tavă de copt, cu marginile prinse în jos.
  • Procedăm la fel cu restul de aluat.
  • Ungem plăcințelele cu un ou bătut.
  • Se coc la temperatura de 180 grade, timp de 25 minute.
publicitate

Să o savurați cu plăcere

publicitate