Ingrediente:
- 750 g făină
- 250 ml lapte
- 50 g unt topit
- 2 ouă
- 20 g drojdie (sau 7 g drojdie uscată)
- 1/2 linguriţă sare
- 2 linguri zahăr
Pentru umplutură:
- 150 g orez
- 300 g carne tocată
- 1 ceapă
- sare
- piper negru
Cum se prepară?
- Pregătim aluatul lichid.
- Turnăm laptele cald într-un bol.
- Adăugăm zahărul, jumătate de linguriţă de sare și drojdia mărunţită.
- Amestecăm bine până se topesc toate ingredientele şi lăsăm aluatul pentru jumătate de oră, la loc călduţ.
- Spargem un ou şi îl adăugăm în aluat.
- Adăugăm untul topit şi amestecăm bine.
- Adăugăm făina în cantităţi mici.
- Frământăm aluatul aproximativ 10 minute.
- Acoperim aluatul cu o folie alimentară şi îl lăsăm la crescut aproximativ 60 de minute.
- Pregătim umplutura.
- Punem orezul la fiert împreună cu 500 ml de apă
- Adăugăm sare.
- Gătim orezul la foc mic.
- Lăsăm orezul fiert să se răcească.
- Tăiem o ceapă mărunt.
- Într-o tigaie, adăugăm o lingură de unt şi o lingură de ulei.
- Când s-a încălzit, adăugăm ceapa şi o prăjim până se rumeneşte frumos.
- În ceapa prăjită, adăugăm carnea tocată şi o prăjim aproximativ 5 minute, amestecând încontinuu.
- Scoatem carnea pregătită de pe foc şi o lăsăm să se răcească.
- Amestecăm orezul fiert cu carnea pregătită anterior.
- Adăugăm sare şi piper după gust.
- Amestecăm bine!
- Tapetăm o tavă de copt cu unt.
- Împărţim aluatul în 2 părţi egale, pe urmă fiecare parte în 8 bucățele mai mici.
- Adăugăm făină pe masa de lucru şi întindem fiecare bucăţică de aluat într-un cerc.
- Pe aluatul întins, așezăm o lingură de umplutură şi lipim marginile.
- Punem placinta într-o tavă de copt, cu marginile prinse în jos.
- Procedăm la fel cu restul de aluat.
- Ungem plăcințelele cu un ou bătut.
- Se coc la temperatura de 180 grade, timp de 25 minute.
Să o savurați cu plăcere